Ради Марков бе осъден за лихварство

  • 09 юли 2016 16:37

  • 1903
  • 0
Ради Марков бе осъден за лихварство
©

Окръжният съд в Сливен постанови тригодишна ефективна присъда за Ради Марков от същия град, заради лихварство.

В мотивите на съда се посочва, че от май до юли 2014 година без съответното разрешение, от свое име и като физическо лице, извършвал по занятие банкови сделки - предоставял кредити за своя сметка и на собствен риск, за които се изисква съответно разрешение - лиценз за банкова дейност, съгласно Закона за кредитните институции.

Мъжът е роден в село Зимница, Ямболска област, но от дълги години живеел в Сливен. През периода 2005 г.-2008 г. се установил да живее трайно в Кралство Белгия, като реализирал основните си доходи чрез престъпна дейност, осъществявана там. През 2010 година в Брюксел бил осъден на 7 години затвор за трафик на хора, изнасилване и сексуална експлоатация. 

През 2014 г. Марков бил предсрочно освободен и се завърнал в Сливен. Тогава решил да дава заеми бз надлежно разрешение срещу лихва от 30 до 80%. Наел офис близо до Съдебната палата. На вратата на офиса имало поставен рекламен надпис, че там се извършва покупко-продажба и наеми на недвижими имоти, изкупуване на земеделски земи, съдействие за жилищен кредит и всички видове застраховки. Марков наел и сътрудник, който подпомагал дейността.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1903 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини