Тече разследване на сменения директор на АЕЦ "Козлодуй" Димитър Ангелов

  • 06 юли 2016 14:28

  • 1730
  • 0
Тече разследване на сменения директор на АЕЦ "Козлодуй" Димитър Ангелов
© Булфото

Тече разследване на сменения преди дни директор на АЕЦ "Козлодуй" Димитър Ангелов, каза в парламента премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в отговор на въпрос на независимия депутат Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в относно политиката на правителството по отношение на корупцията.

Депутатът посочи, че още преди месец и половина е предоставил на премиера пакет документи за потенциални корупционни сделки и за офшорка на Сейшелите на изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй". Разбрах, че преди мен за това са знаели депутати, поне един министър, много служители на държавни институции и резултатът от това знание е "нула" - той беше освободен заради изтичане на мандата, каза Кадиев. За мен това класически случай на политически чадър, подчерта Кадиев.

Още същия ден, когато подадохте сигнала, службите започнаха да се занимават със случая, всичко е докладвано на главния прокурор, предприети са всички стъпки, ако престъплението се докаже, да се търси съдебна отговорност, заяви Борисов. Звъннах и на Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в и той каза, че сегашният заместник-директор на АЕЦ е максимално подготвен за поста, добави Борисов.

Това е вторият кадър на ГЕРБ, който след шефа на ДАИ, /Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация"/, някак си минава между капките, каза Кадиев.

Докато не се вземат бързи мерки, каквито и сигнали да подаваме, тези хора си минават между капките. Искам да ги наказвате бързо и ефективно, защото идат следващите, заяви Кадиев.

Не знам този човек да сме назначавали ние и да е член на ГЕРБ, каза Борисов. Нетърпимостта към корупцията е факт и шефът на ДАИ и сега е в ареста, каза премиерът. Когато мине разследването на изпълнителния директор на АЕЦ, ще видите каква ще е реакцията, изчакайте малко, каза още Борисов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1730 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини