Окръжният съд в Ловеч даде ход на делото срещу бивш кмет на Тетевен

  • 05 юли 2016 13:58

  • 1025
  • 1
Окръжният съд в Ловеч даде ход на делото срещу бивш кмет на Тетевен
© Булфото

Окръжният съд в Ловеч даде ход на делото срещу бившия кмет на Тетевен Милен Милев, след като от октомври миналата година то бе отлагано няколко пъти. Милев е обвинен в длъжностно присвояване и престъпление по служба.

Съдебното заседание днес не можа да продължи с изчитане на обвинителния акт и разпити на свидетели, тъй като съдебният състав определи делото да се изпрати на административния ръководител на Окръжния съд за ново разпределение.

Причината е, че защитата поиска отвод на съдебния състав, тъй като според тях е бил нарушен принципът на случаен избор на съдия. Като аргумент изтъкнаха, че в случайното разпределение е участвал съдия Емил Давидов, чиято съпруга е свидетел по делото.

Съдебният състав с председател съдия Йовка Казанджиева определи, че не са налице основания за отвод, но заради направените възражения, които са породили съмнения в защитата относно случайното разпределение на делата, следва делото да бъде наново разпределено.

Заедно с Милен Милев обвинени в престъпление по служба са и заместникът му Детелин Пърлев и главната счетоводителка Ирена Тихолова. Срещу Пърлев е повдигнато и обвинение за документни престъпления. Приятелката на бившия кмет Биляна Василева е обвинена в престъпно ползване на преправени документи. Днес тя не присъства в съдебната зала, тъй като според адвоката й била в болница, но не бе представен болничен лист за това.

Срещу Милев има заведен и граждански иск от община Тетевен за нанесени имуществени вреди за 400 хиляди лева, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1025 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Киро

2016.07.05 | 14:31

1
И бивши и сегашни са за затвор

Добави коментар

Водещи новини