Мъж, потрошил конфискувания си апартамент, отива на съд

  • 04 юли 2016 13:44

  • 1115
  • 0
Мъж, потрошил конфискувания си апартамент, отива на съд
©

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 43-годишен мъж, който противозаконно присвоил чужди вещи и повредил чуждо имущество.

Обвинението срещу Васил М. е за това, че в периода от юни до август 2013 г. от апартамент, който владеел и пазел в качеството си на управител на имота, противозаконно присвоил чужди движими вещи на обща стойност 4095 лева, собственост на жена от Велико Търново. Той ще отговаря и за това, че погромил жилището, с което причинил имуществени вреди за още 5267 лева.

Обвиняемият бил собственик на апартамента и направил основен ремонт. Междувременно през 2008 г.Васил ипотекирал жилището в полза на банка срещу кредит в размер на 110 000 лв. Поради необслужване на заема, апартаментът бил продаден на публично наддаване от частен съдебен изпълнител. След като научил, че заложения от него имот има нов собственик, решил да присвои повечето от вещите, които са трайно прикрепени и неизменна част от апартамента, както и да повреди цялото жилище. Преди да предаде ключовете на новия собственик, Васил М. демонтирал блиндираната входна врата, всички дограми, радиаторите, душ-панела, мивки и батерии. Освен това обвиняемият начупил плочките и ламинирания паркет в помещенията и натрошил гипсокартона на таваните. Слисаната жена, която платила солидна сума за реновираното жилище, подала сигнал в прокуратурата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Велико Търново.

Последвайте канала на

Калина Христова
1115 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини