Бивш кредитен експерт отива на съд за измама и присвояване на пари

  • 01 юли 2016 11:33

  • 1405
  • 0
Бивш кредитен експерт отива на съд за измама и присвояване на пари
©

Районна прокуратура-Чирпан внесе обвинителен акт срещу 53-годишната Й. К. за измама, извършена в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага чрез възбуждане и поддържане у други лица на заблуждение, като с това им е причинена имотна вреда - престъпления по чл. 210 ал.1 т.3.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив. Жената е предадена на съд за това, че в периода от 22 април 2013 г. до 31 декември 2013 г. в Чирпан, обл. Ст. Загора, в качеството си на длъжностно лице - "кредитен експерт" на лицензирано дружество за отпускане на кредити, е въвела в заблуждение осем лица, като им причинила имотна вреда в общ размер на 7 287 лева.

Обвиняемата работела в офис на дружество в Чирпан. Според обвинителния акт обвиняемата Й. К., в споменатите по-горе случаи, след сключване на договори за кредит с клиентите, им обяснявала, че ако внесат предварително част от дължимата сума, ще се намали лихвата по заема. Пострадалите внасяли предварително определена сума, за което обвиняемата не издавала документ, погасявала част от заема, а останалите пари вземала за себе си.

След като клиентите започнали да получават обаждания от централата на кредитната институция, че имат закъснели или непогасени вноски, подали сигнал в полицията. Разпитана в хода на досъдебното производство, обвиняемата се е признала за виновна.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1405 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини