Повишиха съдия, осъдил Цветан Цветанов

  • 21 юни 2016 13:11

  • 3072
  • 1
Повишиха съдия, осъдил Цветан Цветанов
©

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет повиши съдия Тони Гетов, който осъди на първа инстанция бившия вътрешен министър и зам.-лидер на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по делото за шестте "Не", съобщи "24 часа'.

Гетов бе повишен от районния съд в Ботевград в Софийския градски съд. Той бе командирован там, когато гледаше процеса срещу Цветанов.

Гетов участва в конкурса за повишаване в СГС, но не бе назначен заради изчерпване на свободните места. Той обжалва и Върховният административен съд отмени решението на ВСС.

Днес съдийската колегия се съобрази със съдебното решение и след близо два часа дебати единодушно повиши Гетов. Колегията отказа да повиши съдия Доротея Кехайова - тя и Гетов са получили еднакви оценки на конкурса. Имаше предложение и двамата да бъдат повишени, но то не бе прието.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3072 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
носк

2016.06.21 | 13:47

1
Най-вероятно човека има качества, но е факт, че щом на по-горна инстанция неговото осъдително решение и то по толкова знаково дело е отменено явно не се е справил . Тогава защо го повишават ? Ако пък се е справил, то означава, че съдиите от по-горната инстанция или са некадърни или продажни и следва да им се потърси сметка ! Мълчание...Защо ли вече почти никой не им вярва ?

Добави коментар

Водещи новини