Двамата британски съпрузи, издирвани в Шотландия за кражба, остават в ареста (снимки)

  • 07 юни 2016 16:14

  • 2062
  • 0
Двамата британски съпрузи, издирвани в Шотландия за кражба, остават в ареста (снимки)
©

Бургаският апелативен съд потвърди определението на Окръжния съд в града и остави в ареста британските граждани Филип Томас Смит и съпругата му Пенелопе Джейн Томас-Смит.

Най-тежката мярка за неотклонение е взета с оглед осигуряване на двамата за процедурата по изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена от съдебните власти на Единбург, Шотландия. Двамата съпрузи са извършили кражба на две картини на значителна стойност от частен дом. Това престъпление има аналог и в Наказателния кодекс на България, посочиха от пресслужбата на Апелативния съд в Бургас.

Филип Смит и Пенелопе Томас-Смит са задържани при опит да напуснат страната в посока Турция. Според прокурора двамата са вероятни извършители на тежкото умишлено престъпление и е налице опасност те да се укрият или да извършат ново престъпление. Представителят на държавното обвинение мотивира днес тезата си с факта, че британските граждани са се укривали за период от близо 15 години. Съдът се съобрази с мотивите на прокуратурата и остави в ареста двамата. Определението му е окончателно, съобщи БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2062 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини