Подписка и благодарствени писма в подкрепа на Ценко Чоков в съда (видео)

  • 07 юни 2016 11:26

  • 13227
  • 3
Подписка и благодарствени писма в подкрепа на Ценко Чоков в съда (видео)
© Булфото

400 души от село Галиче са се подписали в подкрепа на кмета си - Ченко Чоков, който днес се изправя пред специализирания съд. Действията на хората целят да докажат благодарността им, съобщава репортер на Новини.бг.

В селото живеят около 1000 души.

Адвокатът на Чоков Иво Найденов представи писмени доказателства в подкрепа на клиента си. Сред тях са характеристика за Чоков, издадена от кмета на Бяла Слатина. Сред хвалебствията има и благодарствени писма от майки в село Галиче, на които Чоков платил таксите на децата им за детските градини. Благодарствено писмо има и от свещеник в с. Галиче за това, че кметът е направил дарение за храма. Имената на дарителите се записвали в храма, но след като Чоков беше арестуван, надписът с неговото име станал обект на вандалска проява.

Положителни думи за Ценко Чоков бяха представени и от директора на местното СОУ „Христо Ботев”. Бяха предадени на съда и документи, сочещи трудовата му ангажираност като земеделски производител и арендатор.

Прокуратурата представи нов том с доказателства, който съдържа разпознавания. Съдът даде на адвокатите по тяхно желание 30 минути да се запознаят с тях.

Припомняме, че Ценко Чоков беше задържан на 26 май заедно със сина му Мартин и още шестима души като част от организирана престъпна група за лихварство, побоища, палежи и отвличане. Според свидетелски Мартин Чоков раздавал пари на лихва, а който се бавел с вноските бил изтезаван, бит и заплашван. С опонентите си Чокови се разправяли отново с побой, като на част от тях били палени автомобилите.

На 29 май съдът гледа мярката за неотклонение и остави Ценко и Мартин в ареста. На свобода без мярка за неотклонение беше пуснат Касъм Касъмов, общински съветник в Бяла Слатина, бивш кандидат за депутат от ДПС. Баща му Мехти Касъмов е осъден за източване на държавния резерв, считан е за местен дилър на гласове.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
13227 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.07.10 | 02:24

3
Хахаха, колко от тях са цигани? Пък и да го изкарат някоя по-голяма клечка ще му види сметката скоро.

2016.07.10 | 02:24

2
Подписвайте се, говеда малоумни , че като се върна от пандиза живи ще ви дера !
gost

2016.06.08 | 01:59

1
I toia kmet hste go pusnat,no sled tova shte go ubiiat//ne mogat/partiite/ da dopusnat da gi izlaga edin selianin.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини