Прокуратурата в Хасково привлече като обвиняем полицай за подкуп

  • 31 май 2016 16:21

  • 2651
  • 0
Прокуратурата в Хасково привлече като обвиняем полицай за подкуп
©

Окръжната прокуратура в Хасково днес привлече като обвиняем полицейски служител с инициали М.П. /48 г./ от Районното управление на МВР в Харманли по досъдебно производство за това, че на два пъти е поискал и приел подкуп в общ размер 70 лева. Това съобщават от прокуратурата.

До момента е установено, че на 20 срещу 21 април тази година М.П. спрял два пъти за проверка в Харманли лек автомобил, марка "Фолксваген Голф". Той и негов колега са изпълнявали патрулна дейност в града. Автомобилът бил управляван от 43-годишен мъж с инициали А.С., който бил неправоспособен водач и имало съмнение, че шофира след употреба на алкохол.

При проверката на документите М.П. установил, че шофьорът не притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство. Тъй като нямал правомощия по Закона за движение по пътищата, полицаят трябвало да уведоми оперативния дежурен в РУ на МВР-Харманли, който да изпрати служители от "Пътен контрол" и те да съставят акт за административно нарушение на неправоспособния водач. Вместо това М.П. поискал и получил подкуп от 50 лева от водача на автомобила, за да не му се съставя акт, като му разпоредил незабавно да напусне Харманли.

Нарушителят и негов спътник не отпътували веднага от града, а посетили денонощен магазин, за да пазаруват. На връщане отново били спрени за проверка от същия автопатрул. Тогава полицаят получил още 20 лева. По-късно бил подаден сигнал на тел. 112.
На М.П. е взета мярка за неотклонение "подписка", допълват от прокуратурата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2651 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини