Осъдиха кмета на Лозница Айхан Хашимов

  • 30 май 2016 14:08

  • 2265
  • 1
Осъдиха кмета на Лозница Айхан Хашимов
©

Действащият кмет на град Лозница Айхан Хашимов е осъден за нецелево изразходване на бюджетни средства, съобщават от Варненската апелативна прокуратура.

Хашимов е осъден на една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Той е признат за виновен за разпореждане с 627 272 лева целеви бюджетни средства. Парите не били разпоредени по предназначението им.

Айхан Хашимов е лишен и от право да заема определена държавна или обществена длъжност за срок от една година.

От държавното обвинение припомнят, че в качеството си на кмет на община Лозница в периода от 27 април до 17 септември 2009 г. Хашимов е разпоредил да бъдат извършени строително-монтажни дейности по обекти с целеви средства от бюджета – 627 272 лева. Тези пари обаче били предназначени за преодоляване на последици от бедствия и аварии.

С въпросните средства кметът ремонтирал молитвени домове, кметства и читалища, които не са пострадали от бедствия.

Направена е справка на Националния институт по метеорология и хидрология. От нея е видно, че нито една дата в посочените искания за неотложни ремонти на обектите на територията на община Лозница не е имало бедствие в района. Не е имало поройни дъждове, придружени с бурни ветрове.

Айхан Хашимов може да обжалва и протестира присъдата си пред Варненския апелативен съд в 15-дневен срок.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2265 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.05.31 | 08:31

1
95% от кметовете на ДПС-Местан-ДОСТ са като тоя престъпник.Готови са да разпродадат и окрадат държавата ,докато някой ги спре .,В повечето случаи никой не обръща внимание а тяхната престъпна дейност продължава ли продължава да отслабва държавността .,защото не считат България за тяхна

Добави коментар

Водещи новини