Изправят на съд мъжа, намушкал дете с нож

  • 10 май 2016 09:12

  • 1404
  • 0
Изправят на съд мъжа, намушкал дете с нож
©

Районна прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишен мъж, който се заканил с убийство на 8-годишно момче и го намушкал с нож в бедрото, съобщават от държавното обвинение.

Обвинението срещу Асен М. е за това, че на 27.03.2016 г. в гр. В. Търново, ул.”Бяла Бона” се заканил с убийство на малолетния Ц. К. на 8 години с думите: „Ще взема ножа и ще те накълцам“, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. По същото време, по хулигански подбуди, причинил лека телесна повреда на 8-годишното момче, изразяваща се в прободно – прорезна рана в дясното бедро, което му причинило временно разстройство на здравето.

Обвиняемият е осъждан многократно. На 27.03.2016 г. около 16:00 ч. Асен излязъл от дома си и отишъл пред квартално гаражно кафене на улица „Бяла Бона" в гр. В.Търново. Там срещнал свой познат и двамата се заговорили. По същото време по улицата минали пострадалият Ц.К. и негов приятел. Децата се спрели, за да поздравят мъжа, с когото говорил Асен, понеже често им давал бонбони. Тогава Асен попитал момчето: „Имаш ли женички", а то му отвърнало: „Не, намери си ти". В същия момент обвиняемият хванал детето за яката на якето и му се заканил с убийство, като му казал: „Ще взема ножа и ще те накълцам", извадил от джоба на анцуга си сгъваем нож, разгънал го и мушнал детето в дясното бедро. Казал на малкия „Не съм те ръгал“ и спокойно отишъл отново до заведението и продължил да си говори.

Момчето извикало от болка, хванало се за крака и заедно с приятеля си се прибрало в къщи и разказало на баща си какво се е случило.

Асен М. е с мярка за неотклонение задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд В. Търново

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1404 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини