Нов свидетел може да обърне делото "Яна"

  • 26 ноември 2011 20:56

  • 4368
  • 7
Нов свидетел може да обърне делото "Яна"
©

Нов свидетел може да обърне делото за убийството на Яна Кръстева, пише "Стандарт".

Таксиметровият шофьор Георги Петров е категоричен, че е видял единия задържан по случая – Пламен Трифонов, в непосредствена близост до местопрестъплението. Наскоро заподозреният бе освободен от ареста с аргумента, че по време на престъплението той е бил в другия край на София.

“Слизах празен от телевизионната кула по булевард “Драган Цанков”. Малко преди пешеходната пътека до автокъщата от гората изскочиха двама. Направи ми впечатление, че единият беше млад циганин на възраст между 20 и 23-24 години. Другият беше Пламен Трифонов. Беше около 5 часа сутринта. Развиделяваше се и го видях добре – беше по тениска и с дълга сплескана коса", разказа Петров в предаването "Карбовски: Директно" по Нова телевизия.

"Циганинът се качи, но Пламен Трифонов започна да му иска някакви 5 лева и държеше вратата. Стана спор. Аз опитах да потегля постепенно, но Трифонов продължи да върви с колата и да дърпа вратата навън. Останах с впечатление, че делят нещо, защото циганинът отговори, че каквото е трябвало, го е дал. Накрая успях да потегля. Клиента го оставих на Централна гара. Със сигурност мога да кажа, че другият беше Пламен Трифонов. Задавам си въпроса защо се е подстригал... Готов съм да направим очна ставка. Не всеки ден ми излизат хора от храстите и вдигат такъв скандал. Спомням си ги много добре”, обясни още Петров.
 
Той уточни, че не е давал показания, защото е разбрал късно за случая. Когато обаче съдът е пуснал Пламен Трифонов на свобода, решил да говори. “Готов съм да свидетелствам. Пламен Трифонов беше на 200-300 метра от престъплението, а не в “Сухата река” или “Хаджи Димитър”, както казва. Аз съм таксиметров шофьор, колата има номер и полицията може да установи и другия младеж. Докато го закарам до Централна гара, минах през целия център на града, а там е пълно с камери”.

Последвайте канала на

Весела Найденова
4368 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
FM

2014.04.23 | 10:27

7
Таксиметровия шофьор да бъде проверен обстойно.
Дрън Дрън

2011.11.28 | 15:35

6
По скалъпено от това надали има. Платили са му да дрънка глупости щото се вижда, че тоя не е виновен а е оня дето е бил с Яна. Тоя 2 пъти го оневини детектора на лъжата. А отя дето е бил с Яна до 6 часа сутринта тя е умряла в 3 часа той има пари има пари.
Цяла България разбра, че не е тоя а ОНЯ.

2011.11.28 | 15:35

5
В заключението на съдебномедицинската експертиза за момента на настъпване на смъртта на жертвата се твърди, че смъртта е настъпила от 36 до 40 часа преди намирането на трупа, което оневинява подсъдимия, защото по това време Яна Кръстева се е намирала със свидетеля Николай Русинов и това автоматично създава алиби на подсъдимия. По думите на съдията морфологичният анализ на космите показва съпричастност на подсъдимия към местопрестъплението, а не към самото престъпление. САС стигна до извода, че подозрението върху Пламен Трифонов е сериозно разколебано и се равнява на пълна липса на обосновано подозрение. На заседанието адвокат Иван Андонов представи декларация за адрес на бащата на подсъдимия Иван Иванов, който декларира, че Пламен Трифонов ще живее при него, където, според съда, ще бъдат изпращани призовките. Мярката за неотклонение "подписка" не подлежи на обжалване.
Баба Яга

2011.11.28 | 15:35

4
Некадърниците от Герб хванаха умрелия от гъдел клошар а пуснаха отя дето е бил с нея а освен всичко има и свидетелка която казва, че той си е такъв по характер Русинов и дава показания как нея я е страх до смърт от него. Какво очаквате като ни управляват най-обикновенни пожарникари то да не мислите, че там има много акъл.
Самуил

2011.11.28 | 15:35

3
Съдебните специалисти под мен взеха да дават "компетентните" си мнения.
AJ4A

2011.11.28 | 15:34

1
Нещо пречат ли ти коментарите под твоя???? Нещо не ти харесва написаното в тях ли???? А кое ти харесва???? Излиза един таксиметров шофьор и казва как се бил стреснал от факта, че от храстите изскочили клошари, които ........... качил на колата си, за да ги вози!!!!! Като се е стреснал от клошарите, защо е спрял, да не би да е толкова закъсал за пари, че за 3 лева да е готов да стане евентуална "плячка" на тези "страшни" и "опасни" хора. Значи, таксиметровия шофьор се е стреснал, но е спрял, че дори е возил единия от тях, а Бог да го прости момичето е допуснала някой от тези двамата до себе си?!?!?! Не е пищяла, не е крещяла, не е бягала и може би сама се е била усамотила в храстите с някой, от вида на който се стряска дори шофьор на такси?!?!?! Девойката е била с някой, който ТЯ самата е допуснала до себе си, а не с някой, койот стряска хората!!!!! Не си мислите, че тя е била с някой ухажор, койот я е изоставил сам самичка в храсталака и си е тръгнал, докато тя е останала да чака .......... някой клошар!!!!!! Бог да прости момичето и да напрати покой на душата му, както и да напрати справедливо възмездие на убиецът й, защото ....... само Той може да напрати правосъдие и справедливост, а не ЖАЛКАТА НИ НЕПРАВОРАЗДАВАЩА, А ПРАВОЛИШАВАЩА ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА, КОЯТО Е МАЙКА НА НАРУШИТЕЛИТЕ НА ЗАКОНА И МАЩЕХА НА ПОТЪРПЕВШИТЕ ОТ НАРУШАВАНЕТО НА ЗАКОНА!!!!

2011.11.28 | 15:35

2
ако сте спортист и имате нужда от ортези, протектори и предпазно облекло W W W . S P O R T N A M E D I C I N A . C O M

Добави коментар

Водещи новини