Две години затвор за убийство на пътя

  • 03 май 2016 17:29

  • 1404
  • 2
Две години затвор за убийство на пътя
©

В публично съдебно заседание на 27 април Окръжният съд в Добрич призна 29-годишният подсъдим К.Г.Щ. от гр. Каварна за виновен, съобщават от ДОС.

На 28 април 2015г. около 15,00 часа в гр.Каварна, на кръстовището на ул. „Райко Даскалов” и ул. „Цар Калоян” при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение по пътищата като не осигурил предимство и по този начин по непредпазливост причинил смъртта на 68-годишния велосипедист И. К. И. от гр.Каварна.

За извършеното престъпление Окръжният съд е определил на подсъдимия К. Г. Щ. наказание „лишаване от свобода” за срок от две години, което следва да изтърпи в затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ режим на изтърпяване.

Подсъдимият е лишен и от правото да управлява кола за срок от три години.

Присъдата подлежи на обжалване в двуседмичен срок от постановяването й пред Апелативен съд – Варна.

Последвайте канала на

Калина Христова
1404 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ico

2016.05.05 | 07:34

2
а това че няма вело алеи ,кого отрябва да осъдят???защото ако ги имаше и има правилник за движение в който велосипедистите да карат само там ,едва ли щеше да се стигне то този лош инцидент.(в никакъв случай не оправдавам шофьорът)но едва ли този човек е блъснал велосипедиста нарочно,и едва ли може да спи спокойно.в такава ситуация нникой неможе да вземе страна,защото много от нас карат велосипеди и автомобили,и никой не би искал да изпада в подобни ситуации.

2016.05.04 | 21:07

1
Егати, за убийство 2 години затвор ....в общежитие. И това ака е правосъдие????

Добави коментар

Водещи новини