Пуснаха запис на делото срещу "Наглите" с разказ как е действала групата

  • 25 ноември 2011 12:59

  • 3239
  • 1
Пуснаха запис на делото срещу "Наглите" с разказ как е действала групата
© Булфото
По време на делото срещу "Наглите" беше пуснат 75-минутен запис, в който един от тях разказва как е действала групата за отвличания.
 
Записът е направен със специални разузнавателни средства, съобщи БНР.  Признанията прави Любомир Димитров, по прякор Гребеца, а го разпитват заместник-главният прокурор и шеф на следствието Бойко Найденов и тогава наблюдаващият прокурор по делото Бисер Кирилов.
 
Разговорът се води на "ти", чуват се реплики от рода на "знаеш ли к'во правим?". Гребеца разказва как е била набелязвана всяка от жертвите - обикновено някой от групата е сочил свой познат или съсед, който му изглеждал заможен. Групата не е имала формален лидер, но Иван Петров - Сапата, вече покойник, се държал като неформален шеф, обяснява още Гребеца в записа.
 
Парите се деляли поравно няколко дни след като близките на жертвата си платели. Групата, участвала в конкретното отвличане, се събирала и си поделяла парите. И в дванадесетте случая конфигурацията е била различна - парите от откупа се обменяли от евро в лева в различни чейнж бюра и както става ясно от думите на Гребеца, отивали за дрехи, заведения и други екстри. Докато тече разпита, се чува как звъни телефонът в кабинета на разпитващите и се водят също паралелни разговори, свързани с делото срещу "Наглите".

Следобед продължава съдебното заседание с още специални разузнавателни средства, които ще бъдат излъчени.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3239 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.23 | 10:51

1
Всички който имат над 2 присъди, независимо дали са на свобода или в затвора. Главите на дръвника. И си решаваме проблема завинаги.

Добави коментар

Водещи новини