Съдийка класирана на 225 - о място от 512 кандидати иска да става шефка

  • 25 ноември 2011 10:11

  • 3065
  • 0
Съдийка класирана на 225 - о място от 512 кандидати иска да става шефка
©

Председателката на Административния съд в Благоевград Василка Шаламанова и редовият съдия Ваня Вълкадинова се изправят в битката за шеф на държавната съдебна институция в областния център на Пиринско, пише Струма.

Кконкурсът за заемане на длъжността, обявен от Висшия съдебен съвет /ВСС/, участие са заявили само двете дами. В срок те са подали документите и автобиографиите си пред ВСС. Мандатът на Шаламанова, която огалви Административния съд още от създаването му в Благоевград през 2007 г., изтича на 3 януари 2012 г. В края на тази година членовете на ВСС ще утвърдят с вота си една от двете претендентки за поста.

Управлението на В. Шаламанова беше съпроводено от ласкави изказвания от шефа на съдебния инспекторат Ана Караиванова, която даде отлична оценка за организацията на работа и бързината, с която действат административните магистрати в Благоевград. Василка Шаламанова е кадър на ЮЗУ "Неофит Рилски", кариерата си на правист тя започва през 1997 г. като съдебен кандидат в Окръжен съд - Благоевград, 3 години е била съдия-изпълнител в Районен съд - Петрич, след което става съдия в южния град. На 3 януари 2007 г. тя оглави Административен съд - Благоевград.

Колежката й Ваня Вълкадинова, която живее на семейни начала с шефа на протокола и институционалните отношения в ЮЗУ "Неофит Рилски" Петър Марков, през февруари 2007 г. стана административен съдия с бал от 10,50. Тогава тя се класира едва на 225-о място от 512. Старт в кариерата си В. Вълкадинова дава през 2001 г., когато става младши съдия в Окръжен съд - Благоевград, три години по-късно е съдия в Районния съд, а от 2005 до 2007 г. - негов заместник-председател. Името й нашумя, когато Марков беше осъден на 7 месеца пробация заради шофиране с 2,36 промила алкохол в кръвта.

Последвайте канала на

Novini.bg
3065 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини