Съдът: Киро Принца не е действал умишлено

  • 21 април 2016 13:44

  • 10625
  • 4
Съдът: Киро Принца не е действал умишлено
© Булфото

61-годишният Кирил Христов не е действал умишлено, това сочели доказателствено обезпечените факти по делото, коментират от Бургаския окръжен съд.

Припомняме, на 20 април следобед Христов, известен като Киро Принца бе пуснат и му бе наложена мярка домашен арест. Наличните до момента доказателства еднозначно насочват към извод, че действията на Кирил Христов, с които е причинил смъртта на пострадалия - Никола Колев, не са били целенасочени към причиняване на общественоопасния резултат, пише в мотивите на съдия Петя Петрова.

В същото време обаче Кирил Христов е обвинен за убийство по чл.115 от НК - който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години. Най-вероятно това работно обвинение ще претърпи промяна, коментира адвокатът на Христов Росен Кожухаров, цитиран от 24 часа. Все още не е ясно дали прокуратурата ще протестира решението за домшния арест на Христов.

Според обвинението след организирана почерпка в ресторанта, стопанисван от обвиняемия, при качване на пострадалия в автомобил, държейки в ръце законно притежавано оръжие пистолет "Зиг зауер", Кирил Христов е произвел изстрел. В следствие на това е било причинено единично огнестрелно нараняване на гръдния кош на пострадалия.

Междувременно съпругата на загиналия готвач Стоянка Колева обвини Киро Принца и компания, че умишлено са опитали да потулят убийството, като първо са съобщили на близките, че Кольо е получил инфаркт. Факт е, че първият сигнал в болницата от нощта на 17 април действително е за мъж, получли инфаркт.

Едва няколко часа по-късно се подава сигнал в полицията за инцидент пред ресторант "Принц Кирил" в Несебър. Тепърва ще се уточнява обаче дали става въпрос за умишлено прикриване на престъпление или за първоначална заблуда, тъй като и извършителят и приятелят му, който е бил с него, са били пияни и неадекватни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
10625 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Kими

2016.04.23 | 13:54

4
Да бе да.Те така се носят пистолетите в ръце.Щом го е изкарал от кобура , значи е искал да го използва.
манчо

2016.04.22 | 08:48

3
ДО кога ще търпим подкупните съдии?!

2016.04.22 | 08:48

2
Законно притежавано оръжие ! Е те тва е- всеки 'ресторантьор' с оръжие и то законно , убава държава, прекрасна !

2016.04.22 | 08:48

1
Съвет към близките на разстреляния.Не чакайте правосъдие в тая "държава", просто се съгласете с абсурдните тези на съда и нека го оставят на свобода.А пък знаели човек,току виж някои както си държи ножа се спъне и му го забие в гърлото.

Добави коментар

Водещи новини