Повдигнаха три обвинения на Перата. Той заплашвал афганистанците с ножове и пистолети

  • 13 април 2016 13:44

  • 2954
  • 7
Повдигнаха три обвинения на Перата. Той заплашвал афганистанците с ножове и пистолети
© Фейсбук

Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение за три отделни престъпления на Петър Низамов-Перата и го задържа за 72 часа.

Перата бе арестуван, след като пусна в социалните мрежи видеоклип как няколко мъже връзват със свински опашки ръцете на трима афганистански граждани.

Прокуратурата ще поиска постоянна мярка „задържане под стража” за Низамов, който се оказва с богато криминално минало. От дома му са иззети лаптопи и мобилен телефон.

За извършеното от него престъпление Низамов може да лежи в затвора до шест години.

Търсят се и останалите от групата, участвала в задържането на мигрантите.

Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров съобщи, че Низамов е отказал да съдейства на разследващите органи, като не е дал обяснения и категорично е отказал да участва в разпознаване. Това е принудило разследващите да извършат разпознаване по снимки. Единият от афганистанските граждани е разпознал обвиняемия Низамов.

Прокурор Петров заяви, че спрямо мигрантите е упражнена сила. Те са били съборени на земята, ритани, завързани и пребъркани за пари и ценности. Според показанията на афганистанците групата, която ги е задържала, е наброявала около 10 души, хората са били въоръжени с ножове и пистолет.

Директорът на ОД на МВР в града комисар Калоян Калоянов съобщи, че са извършени претърсвания, като в колата и жилищата на Низамов са открити ножове, мачете и марихуана.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2954 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Дисциплинатор

2016.07.10 | 11:14

7
Къде са патриотите и защо няма протест в подкрепа на този мъж?
мутра герой

2016.07.10 | 11:14

5
Тоя Перо, излезе голям родолюбец, а е прост контрабандист и мародер!

2016.07.10 | 11:14

6
РОДОЛЮБЕЦ, а не прост педал като теб!
Истината

2016.04.19 | 15:41

4
Има такова нещо като граждански арест !!! Наказателен кодекс на Република България : чл. 12 „Не е общественоопасно причиняването на вреди на лице, извършило престъпление, при неговото задържане за предаване на органите на властта и предотвратяване възможността за извършване на друго престъпление, ако няма друг начин за неговото задържане и ако при това задържане не е допуснато превишаване на необходимите и заоносъобразни мерки“ Това показва, че може да бъде задържано лице и предадено на гранична полиция, без да бъде квалифицирано като престъпление което лицата проникнали на територията на България са нарушили същия този кодекс Чл. 279 Който влезе или излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода до ПЕТ ГОДИНИ и с глоба от сто до триста лева.
007

2016.04.15 | 14:33

3
Соросоидната зган в действие.
гошо

2016.04.15 | 14:33

2
Соросоиди,ще дойде ден,в който всички национални предатели/включително и избягалите при USгосподарите си/ ще бъдат изловени и наказани справедливо за национално предателство.

2016.04.15 | 11:23

1
Ако ги беше заплашил с к-р,европедерастите щяха да го носят на ръце !

Добави коментар

Водещи новини