Задържаха мъжа, дал колата на неправоспособното момиче, убило приятелка при катастрофа

  • 06 април 2016 15:37

  • 1381
  • 0
Задържаха мъжа, дал колата на неправоспособното момиче, убило приятелка при катастрофа
©

Органите на реда в Търговище задържаха днес мъж на 34 години. Той се оказа пряко свързан с инцидента от понеделник вечерта, когато автомобил, управляван от 17-годишно неправоспособно момиче, се блъсна в крайпътно дърво в близост до село Светлен, община Попово. На място почина 19-годишно момиче. Друга девойка на 19 години и шофьорката са в болница с различни наранявания.

Задържаният е предоставил автомобила на момичето. Колата не била негова, а дадена му от негов познат, който пък бил в чужбина. Това казаха днес на пресконференция зам.-началникът на ОД на МВР в Търговище комисар Емил Иванов.

Комисар Иванов и присъствалият на брифинга окръжен прокурор Драгомир Сяров бяха твърде лаконични и пестеливи в изказванията си, заради продължаващото досъдебно производство. Стана ясно това, че задържаният е познат на полицията заради предишни свои провинения. Доскоро е работил в своя охранителна фирма, но прехвърлил собствеността на съпругата си.

Ако бъде доказано, че колата е била управлявана от 17-годишното момиче, предвиденото наказание за задържания ще бъде от 3 до 10 години лишаване от свобода, тъй като има настъпил смъртен случай, обясни прокурор Сяров, предаде Дарик.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1381 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини