Прокуратурата разследва Коджейков за опит за убийство на спецполицаи

  • 28 март 2016 19:56

  • 3174
  • 1
Прокуратурата разследва Коджейков за опит за убийство на спецполицаи
© Булфото (архив)

Софийската градска прокуратура /СГП/ разследва инцидента в жилище в ж.к. "Стрелбище" в столицата, при който Петър Коджейков се бе барикадирал въоръжен в дома си и произведе изстрели срещу полицейски органи. Това съобщиха от прокуратурата.

При започналата операция по обезвреждането и извеждането ма Коджейков от жилището, той е произвел три изстрела срещу спецполицаите. Единият от изстрелите е попаднал в каската на служител на СОБТ-МВР, а други изстрели - в противокуршумния щит на друг служител. Разследването се води за опит за убийство на служители на СОБТ-МВР при изпълнение на службата им - престъпление по член от Наказателния кодекс.

Полицейската операция приключи успешно в неделя - 27 март. Коджейков бе задържан за 24 часа по реда на ЗМВР. Оказана му е своевременна медицинска помощ, като са му били поставени успокоителни. Той е под постоянно наблюдение и му е назначена съдебно-психиатрична експертиза, която трябва да установи какво е психичното му състояние. Събрани са данни за това, че Коджейков страда от психично заболяване, което изключва вменяемостта. Ако такова заболяване е налице, това ще бъде пречка за привличането му като обвиняем, уточняват от прокуратурата.

Със съдействието на прокуратурата Коджейков е настанен в психиатрично заведение, където ще остане за лечение и за изготвяне на заключението на назначената от СГП съдебно-психиатрична експертиза.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3174 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Важно!

2016.05.08 | 22:19

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини