Съдът призна за законен избора на Цонко Цонев за кмет на Каварна

  • 22 ноември 2011 14:59

  • 1853
  • 1
Съдът призна за законен избора на Цонко Цонев за кмет на Каварна
©

Административният съд в Добрич не установи нарушения при избора на кмет на община Каварна. Административното производство, което приключи, бе образувано по жалба на кандидата на ДСБ за кмет Евгени Чобанов, който се яви на балотажа на 30 октомври.

Според постановеното решение съдът намира за неоснователно възражението на жалбоподаталя, че в секционни избирателни комисии /СИК/ в деня на изборите допълнително са били внесени бюлетини с отбелязан предварително вот за кандидат за кмет. Ако действително е имало бюлетини, внесени отвън, на които е поставен някакъв печат, той не може да е идентичен с наранения печат на съответната секция, посочва съдът. Това видимо несъответствие би се констатирало от СИК или от присъстващите наблюдатели.

Съдът смята, че след като членовете на всички СИК в общината и всички външни лица, присъствали в изборните помещения, не са оспорили по никакъв начин преброяването на бюлетините, следва да се приеме, че отчетените резултати от Общинската избирателна комисия /ОИК/ са действителни, предаде БТА. При прегледа на протоколите съдът е установил, че във всички секции е имало представители и застъпници от различни партии.

Съдът отхвърля и възражението за нередности при опаковането и запечатването на чувалите с изборните книжа. Протоколите на СИК се изготвят и подписват след отчитането на изборния резултат. Последващото пакетиране и опаковане на всички изборни документи не може да повлияе на вече отчетения резултат от преброяването на бюлетините, се мотивира съдът като потвърждава решението на ОИК за избора на кмет.

Решението на първоинстанционния съд може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Кметския пост в Каварна за трети мандат спечели с 52 на сто от гласовете Цонко Цонев, издигнат от инициативен комитет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1853 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
loveindanelson@ymail.com

2011.11.23 | 17:27

1
Здравейте скъпи, Моето име е loveinda аз видях профила си днес и се интересува от вас и аз искам да се свържете с мен чрез частни моя имейл тук (loveindanelson@ymail.com), така че аз мога да ви дам моя снимка, за да знаят кой съм съм и не забравяйте, че разстоянието или цвят не е от значение, но любовта въпроси разпределя в живота чакане за спешни Вашия отговор. loveinda

Добави коментар

Водещи новини