ВКС потвърди 26 г. затвор за майстор, убил дядо с чук и нарязал тялото

  • 22 март 2016 13:00

  • 2363
  • 4
ВКС потвърди 26 г. затвор за майстор, убил дядо с чук и нарязал тялото
© Булфото

Върховният касационен съд потвърди 26-годишна присъда за убийство в Бургас.

Тя е за Тихомир Трифонов и той ще изтърпи наказанието при първоначално строг режим в затвора. Това съобщиха от прокуратурата в Бургас, цитирани от БТА. Осъдителната присъда е постановена първо от Окръжния съд в Бургас, потвърдена от апелативния, а сега и от ВКС. Тя е окончателна. Според съдебния акт Трифонов трябва да заплати на близките на пострадалия обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на общо 220 000 лв. Убийството стана на 2 април миналата година.

Трифонов си изкарвал парите като работник, извършващ строително-монтажни дейности. Той бил нает от убития да извърши подобна работа в негов апартамент. Двамата се скарали, тъй като възрастният човек вече бил платил, но част от работата не била свършена. Работникът взел чук и ударил другия мъж шест пъти по главата и така го умъртвил. След това Трифонов отпътувал за Свети Влас, където от железарски магазин закупил трион, макетни ножчета, белина и чували. Върнал се на мястото на произшествието и разчленил тялото на пострадалия. С белината почистил апартамента. Използваните инструменти изхвърли в контейнер за смет в Бургас, а чувалите с трупните останки изхвърлил край квартал Горно Езерово.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2363 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
коко

2016.04.05 | 22:37

3
Трябва смъртно наказание да има.26 години да храним убиец - е наказание за нас,от нашите пари взима убиеца.
БГ

2016.04.05 | 22:38

4
Да не говорим че има голяма вероятност да осъди държавата за хиляди левове обезщетение за лоши условия в затворите! Пари които идват пак от нашите данъци и вместо да отиват за възрастни хора или деца, те ще идат за тоя маргинал! Въже за такива като този! С едно въже колко работа ще се отметне, колко разходи ще се спестят.... ама нали живеем в толерастка държава!
Гост

2016.04.05 | 22:37

2
Ей това се казва хладнокръвие, то само като му видиш физиономията и крачка назад.

2016.03.28 | 01:25

1
stiga de pentii taciva. nali aco umre 6te se otarve.

Добави коментар

Водещи новини