Повдигнаха обвинения на мъжете, нападнали полицаи

  • 20 март 2016 13:08

  • 1909
  • 2
Повдигнаха обвинения на мъжете, нападнали полицаи
©

Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняеми Вадет Шекерджи, на 39 г., и Михаил Джамбазов, на 26 г., и двамата от Асеновград, за причиняване на лека телесна повреда на полицейски служители, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 18 март 2016 г., около 22 часа на ул. "Миньор" в Асеновград, двама полицейски служители от местното полицейско управление спрели за проверка няколко каруци, в които пътували около 20 лица от същия град. Част от тях били употребили алкохол. При извършване на проверката двама от пътуващите в каруците - Вадет Шекерджи и Михаил Джамбазов проявили агресия към служителите на МВР.
Установено е, че Шекерджи се насочил с вила към единия от полицаите и му нанесъл удар в областта на ръката, а Джамбазов ударил с лопата в главата другия полицай. За да преустановят конфликта, служителите на МВР възпроизвели предупредителен изстрел във въздуха, след което двамата мъже и другите лица в каруците се изнесли в посока към квартал "Лаково", Асеновград, и се укрили. На място пристигнал екип на Спешна помощ и пострадалите били откарани за преглед в болницата. Няколко часа по-късно Шекерджи и Джамбазов били установени и задържани за 24 часа по Закона за МВР. При опит да бъде задържан Михаил Джамбазов, неговият брат - Владимир Джамбазов оказал съпротива на полицаите, като се барикадирал в дома си, където двамата живеели. Той започнал да хвърля по униформените различни предмети, включително нож.

На 19 март 2016 г. Районна прокуратура - Асеновград е задържала за срок от 72 часа.

Вадет Шекерджи и Михаил Джамбазов, за същия срок е задържан и Владимир Джамбазов, който е привлечен като обвиняем по отделно бързо производства за това, че е попречил на орган на властта да изпълни задълженията си.

Предстои Районна прокуратура - Асеновград да внесе искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тримата обвиняеми.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1909 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
европедераст

2016.03.24 | 08:16

2
В Щатите щяха да бъдат отстреляни като кучета в Русия също ! В Германия полицая яде бой и чукат жена му ! Нашите все още ,само ги бият !

2016.03.24 | 08:16

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини