Затворник с доживотна присъда осъди държавата заради стегнати белезници

  • 22 ноември 2011 06:59

  • 3031
  • 2
Затворник с доживотна присъда осъди държавата заради стегнати белезници
©

Затворник, който излежава доживотна присъда за убийство, осъди държавата заради стегнати белезници.

Бисер Манолов от Бобовдолския затвор ще получи сумата от 1000 лева заради това, че надзиратели са го оковали при свиждане на негов роднина. Освен това Манолов ще получи и 700 лева обезщетение за неправилно използване на усмирителен колан, с който той не е трябвало да бъде завързван. Затворникът трябва да получи парите си от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, пише "Монитор".

Вчера съдът отхвърли иска на Манолов за сумата 3 хил. лева за причинени болки и страдания от охлузвания при неправомерно използване на белезници за крака. Окръжна прокуратура-Кюстендил ще обжалва решението пред Върховния административен съд. Бисер Манолов е осъден на доживотен затвор за убийството на сарафката Виолета Георгиева.

Това е едно от първите знакови убийства в България. Последното дело на 41-годишния Манолов е заради неправомерен обиск в интимната област. Според затворника подобно претърсване може да се извършва само от медицинско лице. Последният иск е за 1000 лева, а общо делата на затворника срещу дирекцията са над десет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3031 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВАСИЛЕВ

2012.01.22 | 11:11

2
Наистина, "горкият затворник". Какво става, бе хора? Всеки престъпник, на свобода или в затвора, започва да има права, по-големи, от тези на останалите граждани.. Още малко, ще трябва, да им се извиняваме, коогято ги задържаме след убийство, въоръжен грабеж, взривяване на бомби или други тежки престъпления. Ще вземат да осъдят държавата, задето полицаите са ги арестували, и са им сложили белезници. За да не ни съдят за такъв "произвол", предлагам да се въведе следната практика. Първо, бандита, да бъде любезно уведомяван от дама с приятен глас работеща в полицията, ДАНС, че той, гражданинат, еди кой си, трябва да се яви на еди коя си дата в СДВР, ГДБОП, Главна дирекция "Криминална полиция", ДАНС, придружен от адвоката си. Второ, лично началника на изброените правоприлагащи учереждения, да го посреща на входа на дирекцията, престъпника, с усмивка на уста и плик, в който има уиски, водка или друго питие, каквото предпочита ималко пликче с 1000лв, от банкноти, по 100лв. Идва ни на крака, голям бос, няма да се излагаме. За това, какви са предпочитанията на "клиента" им, към питиета и харани съответното правоприлагащо учереждение, следва да се осведоми предварително, като използва агентурният си апарат. На разговора в правоприлагащото учреждение, между престъпника, шефа на правоприлагащата институция, освен адвоката на бандита, трябва да присъства поне един правозащитник. Разговора трябав да прочита в дружески тон. Престъпника, следва да бъде почерпен, пура, любимото му кафе, питие от барчето на учреждението, в което се намира. В краят на разговора, шефът на агенцията, дирекцията, поръчва обилен обяд за бандита, адвоката, правозащитника, от реномиран ресторант в столицата, на цена ,не по-малка, от 200лв. След като се наяде до пръсване, бандита вече може да бъде помолен, да спре да върши престъпления, защото това не е хубаво, а всички събрали сме се тук, сме хубави хора. Така, трябва да протича разпита на големите босове в престъпният свят, според техните представи. Ако това се случи някога....... БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!
kandidat palach

2011.11.22 | 15:21

1
eh,gorkia zatvornik ,da go sajalish kitkite my zaboliali go boklyka mnrasen .takiva na eshafoa i s bradvata.vnesete smartno nakazanie ,ako niama meraklii za palachi gotov sam .

Добави коментар

Водещи новини