Рекордьори, обрали 11 къщи в три села, отиват на съд

  • 17 март 2016 14:20

  • 1106
  • 0
Рекордьори, обрали 11 къщи в три села, отиват на съд
©

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже извършили поредица от 11 кражби на вещи от къщи в селата Язвич в община Чирпан и Ново село и с.Пушево в община В. Търново

Борислав Т. е осъждан. Двамата със Стоян М. решили да извършват кражби на територията на цялата страна, като обсъдили начина на проникване в имотите. Договорката им била с лек автомобил да се придвижват до населените места, набелязани за извършване на кражбите. Стоян изчаквал в близост с колата, докато Борислав влизал в селските къщи и изнасял различни вещи. След това двамата натоварвали откраднатото в автомобила, продавали метала в пунктове за изкупуване на метални отпадъци, а получените пари разделяли. Набелязвали села, които са в близост до магистрала, за да могат лесно да се изтеглят след престъплението. Така извършили поредица кражби на предмети от къщи в с Яздач. От къщите задигали акумулатори, мотокултиватор, различни инструменти, медни казани, съдове, кабели и други предмети. Металните предмети „намачквали“, а кабелите обгаряли, след което ги продавали за скрап. Двамата обвиняеми извършили множество идентични кражби и в съседни села, след което решили да се отдалечат от град Пловдив. Набелязали селата Ново село и Пушево в Община Велико Търново, където също извършили поредица кражби на вещи от различни къщи.

На 14 срещу 15 април м.г. за пореден път двамата обвиняеми пристигнали в с. Ново село. Откраднали мотоциклет, който натоварили в автомобила и потеглили към с. Пушево, за да извършат друга кражба. Същият ден били разкрити и задържани от полицията, като двамата признали вината си. Общата стойност на откраднатите вещи е 8 315,95 лв. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд В. Търново.

Последвайте канала на

Калина Христова
1106 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини