Мъж осъди банка в Русе за погасен заем

  • 17 март 2016 10:29

  • 2085
  • 2
Мъж осъди банка в Русе за погасен заем
©

Поръчител осъди банков клон в Русе за погасен заем по давност. Районният съд отхвърли иска от 20 436,81 лв. с лихвите и постанови кредиторът да плати на А.П.А. 2011,20 лв. разноски по делото. Решението може да се обжалва пред окръжния съд в крайдунавския град, пише "Труд".

До съдебния спор се стига, след като банката запорира заплатата на човека с изпълнителен лист от частен съдебен изпълнител. А.П.А. твърдял, че не е подписвал договора за поръчителство и той е погасен по давност. Той бил сключен още през 2004 г. от В.Ж.В., който получил 10 000 лв. кредит. Вещото лице по делото обаче доказало чрез почеркова експертиза, че подписът е негов.

Представените доказателства от банката потвърдили, че А.П.А. действително е поръчител и сключеният договор не е нищожен. Кредиторът поискал запор, опис и оценка на движими вещи, но после 2 г. не си потърсил парите.

"Изпълнителното дело е възобновено, след като е прекратено по силата на закона и постановлението е без правни последици", мотивират се магистратите. Според справката А.П.А. е погасил дълга си по давност и вече не е длъжник на банката.

Последвайте канала на

Калина Христова
2085 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Важно!

2016.03.17 | 18:35

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
Пешо

2016.03.17 | 18:37

2
Абе тарикат ти май яко си бачкаш всяка година на Елените и напролет почваш да драскаш тука та да не дойдем и ние да ти правим конкуренция там а? О нямам търпение да дойде юни и отцепвам натам да изкарам и аз хубави парички!!!

Добави коментар

Водещи новини