Свидетел по делото за пране на пари срещу Брендо си поиска парите за винетка и гориво (видео)

  • 16 март 2016 14:23

  • 4693
  • 3
Свидетел по делото за пране на пари срещу Брендо си поиска парите за винетка и гориво (видео)
© Булфото (архив)

Софийски апелативен съд проведе заседание по делото за пране на пари срещу Евелин Банев - Брендо, предаде репортер на Novini.bg.

Заедно с него обвиняеми са още бившата му съпруга Моника Добринова, сестра й Десислава Дишлиева и доведения му брат Симо Карайчев. Припомняме, през февруари 2013 г. Брендо бе осъден от първа инстанция на 7 г. и половина затвор по обвинение, че е изпрал 21,8 млн. лв. от наркотрафик. Присъди от по 3 г. условно получиха Моника Добринова, Десислава Дишлиева и Симо Карайчев. През юли м.г. апелативните съдии оправдаха и четиримата напълно. Върховният съд обаче установил, че магистратите не са се произнесли въобще по висящо обвинение за пране на пари срещу Брендо и Дишлиева, затова връщат делото за ново разглеждане.

На днешното съдебно заседание бе разпитан свидетелят Васил Костадинов, който е излежал 8-годишна присъда в Испания за наркотични вещества. Костадинов заяви, че не познава никой от подсъдимите и единствено е чувал за Брендо от медиите. Свидетелят поиска от съда да му бъде платена винетката и горивото за колата, защото е дошъл по магистралата от Благоевград до София. Костадинов е бил съден с други българи в Испания, но той не познавал и тях, а и не разбрал за какво точно е осъден.

Съдът отложи днешното заседание, защото останалите призовани свидетели не се явиха и насрочи следващото дело за 20 април.

След заседанието адвокат Лулчева заяви пред журналистите, че нейният подзащитник Евелин Банев наистина е бил издирван от Интерпол към 2012 година. "Никой от прокуратурата обаче не си е направил да подаде за заличаване заповедта за издирване на Банев, който е намерен и се води процес срещу него", допълни тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4693 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.03.28 | 08:00

3
проведе ЗАСЕДАНИЕ - там на кафе ли се събирате

2016.03.17 | 10:45

1
Ми ПРОВЕДЕ ЗАСЕДАНИЕ се казва! Ти като си големия филолог как би го конструирал словосъчетанието!
Важно!

2016.03.28 | 08:00

2
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини