Условна присъда за притежание на цигари без бандерол

  • 11 март 2016 11:42

  • 897
  • 0
Условна присъда за притежание на цигари без бандерол
©

За държане на цигари без бандерол, 63-годишeн мъж от Варна беше осъден на 5 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок.

Това съобщиха от пресцентъра на съда. Районният съд във Варна одобри постигнатото между прокуратурата и подсъдимия споразумение, по силата на което 63-год. А. Атанасов се призна за виновен в престъпление по чл. 234 ал.1 от НК. На 27 август миналата година, при проверка било установено, че той съхранявал у себе си тютюневи изделия без изискуемия върху потребителската опаковка бандерол – общо 52 стека с цигари от една единствена марка. Акцизните стоки без бандерол са оценени на обща стойност 2340 лева.

63-годишният мъж има предходна съдимост. Деянието не представлява маловажен случай. Иззетите по делото стекове с цигари се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Със споразумението Атанасов прие спрямо него по време на изпитателния срок да бъдат полагани възпитателни грижи от служител на Пробационна служба – Варна. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
897 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини