Ловешкият съд отново не произнесе присъда на шофьора, прегазил трима тийнейджъри край Лесидрен

  • 10 март 2016 18:47

  • 1574
  • 2
Ловешкият съд отново не произнесе присъда на шофьора, прегазил трима тийнейджъри край Лесидрен
© Getty Images/Guliver

Окръжният съд в Ловеч не произнесе присъда и на днешното заседание по делото срещу Филип Михайлов, който на 11 август м. г. предизвика катастрофа край село Лесидрен. В инцидента загинаха 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цветанов, а 15-годишната Петя Божкова е със средна телесна повреда.

Делото бе отложено, тъй като се поставиха няколко допълнителни въпроса към вещите лица относно автотехническата експертиза. Следващото заседание е насрочено за 22 април от 10.00 часа.

Над три часа и половина продължи разпитът на вещите лица. Показания даде и приятелката на младежите Ния Филипова, която е пряк очевидец на случилото се. Изслушан бе и подсъдимият.

Пред журналисти Филип Михайлова заяви, че причината за инцидента е Ален Асенов. "В завой е абсолютно забранено да изпреварваш, да отнемаш предимство и видимост. Единствено и само той е причината за инцидента. Колата се поднесе, той се преустрои на три-четири метра пред мен и натисна спирачки, след като ме изпревари в завоя. Той не очакваше, че на пътя има хора, излезе на сляпо, каквото стане. Не очаквах, че този човек е способен да прояви тази особена дързост и да излезе да изпреварва в завой", каза подсъдимият. Той добави, че и в момента в Лесидрен се организират гонки и залагания.

Това потвърди и пострадалата Петя Божкова. Нейната приятелка и свидетелката Ния Филипова заяви, че за нея и Филип, и Ален са виновни и трябва да бъдат осъдени поне на 6 години затвор.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1574 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
123

2016.03.12 | 15:54

2
ТОВА НЕ Е ПРАВОСЪДИЕ , А ЦИРК.
ХХХ

2016.03.11 | 00:08

1
ТО МАЙ ЗА КУЧЕ Е ПО ТЕЖКО НАКАЗАНИЕТО В БГ............ СРАМОТА НА НИЩО НЕ ВЯРВАМ

Добави коментар

Водещи новини