Оставиха в ареста турчина, заловен с нелегално оръжие на границата (снимки)

  • 08 март 2016 20:00

  • 2044
  • 0
Оставиха в ареста турчина, заловен с нелегално оръжие на границата (снимки)
© Булфото

Бургаският окръжен съд отказа да освободи от ареста срещу 10 000 лева гаранция 46-годишния Йоксузоглу Мустафа от Турция, обвинен за контрабанда на оръжие.

Той бе задържан от българските власти на ГКПП Малко Търново на 6 март т.г., след като митническите инспектори откриха в колата му - „Мицубиши", два бойни пистолета „Берета". Единият от тях бил без обозначителен сериен номер. Пистолетите били открити под седалката на автомобила.

„Оръжията не са мои. Качих случаен гражданин на стоп по пътя от Турция за България. Беше мой сънародник. Ако беше сириец, нямаше да го кача. След това той слезе. Нямам представа кой и как е подхвърлил оръжието", каза Мустафа, цитиран от Дарик.

Прокуратурата поиска той да остане под стража, като се мотивира с наличието на обосновано предположение, че именно турският гражданин е автор на престъплението. Защитата на задържания обаче контрира, че по оръжието не е имало отпечатъци от заподозрения.

Мустафа в момента държи ресторант в Турция. По думите му, през 2001-2013 година е имал бизнес с текстил в България и осигурявал работа за 1200 души.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2044 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини