Роман Василев: По делата за корупция България е по-напред от Румъния

  • 02 март 2016 07:47

  • 2094
  • 3
Роман Василев: По делата за корупция България е по-напред от Румъния
© Булфото

От две години съм извън системата на правораздаването. Сега работя в една много голяма международна компания. Стресът сега не е такъв, какъвто беше през последните 10 години. Това каза бившият главен прокурор на София Роман ВасилевРоман Василев Роман Василев е министър за развитие на електронното правителство от 12 март 2013 г. до 29 май 2013 в ефира на БТВ.

Той не видя скандал в отношенията между председателят на Върховният касационен съд Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет и главният прокурор Сотир Цацаров. По думите му това е изказване на позиции.

„Когато говорим за промените в съдебната власт, ние направихме математически промени в Конституцията. Никой не се сети да обърне внимание на бавното движение на делата. Промените тръгват още от разследващите органи. Касационният съд не може да изчисти всички пороци на по-долните инстанции. Когато се правят промени в Конституцията те няма да доведат до нищо положително“, смята Василев.

Според него, ако магистратите се разделят в две стаи и не си говорят по между си няма да подобрят работата си.

Скандалът с двете каки е на булевардно ниво, смята Роман ВасилевРоман Василев Роман Василев е министър за развитие на електронното правителство от 12 март 2013 г. до 29 май 2013. „Аз съм много учуден от езика, който използват. То е паднало много ниско. Това не решава проблемът в съдебната система. Без значение как са говорили, това не е начинът. По-доброто правораздаване не се прави като се хване и се променим, без да се пипат останалите. Добрата система зависи от закона и добрите кадри. Ние искаме да направим нещо, но го правим така, че да омаскарим всички“, посочи екс магистратът.

„Не е коренно различна системата на правораздаване между България и Румъния. Не съм убеден, че те имат по-добри резултати от нас. Ако се погледне динамиката и статистиката по делата за корупция, България е по-напред, увери Василев. Първият осъден депутат е Фидел Беев, след него е Владимир Кузов“, припомни Роман ВасилевРоман Василев Роман Василев е министър за развитие на електронното правителство от 12 март 2013 г. до 29 май 2013.

ПО думите му министър Иванов е направил математически промени в Конституцията. Идеята на Кунева е да се съберат три служби. Очакваме да създадем работещо разследващо бюро, но от тия три служби нито една не е разследващ орган. Как тогава ще разследва?“, пита се Василев.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2094 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
XXL

2016.03.09 | 10:27

3
ДА ВЯРНО Е.ПО НЕЗАПОЧНАТИ И НЕДОВЪРШЕНИ ДЕЛА ЗА КОРУПЦИЯ СМЕ ПО НАПРЕД ОТ ВСИЧКИ

2016.03.09 | 10:27

2
Да, по-напред сме, защото 0 осъдени за корупция е повече от всички осъдени в целия свят. Браво, този умник измисли нова математика!
анонимен

2016.03.09 | 10:27

1
Това корумпе, явно иска да се върне в системата. За такива качествени магистрати ли говори министър Захариева.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини