Михнева: Ченалова пази бели записи за черни дни, записани с микрофон в тока на обувката й

  • 26 февруари 2016 17:43

  • 4200
  • 5
Михнева: Ченалова пази бели записи за черни дни, записани с микрофон в тока на обувката й
©

Румяна Ченалова е записала разговорa с Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в и адвокат Момчил Мондешки. Микрофонът е бил в тока на обувката й. Ченалова отива в съда – забира съдиите Петров и Пенчева и решава едно дело. Тя, отстранената, решава едно дело. Ченалова пази бели записи за черни дни. Това не е "Яневагейт", а "Ченаловагейт". Това не са СРС-та, всичко се знае от ДАНС и Прокуратурата. Службите, или поне хора от тях, са я подпомогнали и тя прави едни незаконни записи. Подпомогнали са я с техника, записът е четирилентов. Тези разговори са разцепени на парчета, това са монолози с подхвърлени въпроси. Това заяви журналистката Маргарита Михнева в ефира на бТВ по повод „Яневагейт”.

Адвокат Антон Станков коментира, че това за микрофона в тока му звучи ала Джеймс Бонт. „Истинският проблем е, че такъв вид дейност е предвиден в НК. Това е незаконно и ако прокуратурата си замълчи, значи подкрепя подобни разговори”, смята още той.

„Дали записът е законен или не, е тема, с която се прекалява у нас. Същественото е, какво се казва в тези записи. Въпросът е защо главният прокурор допусна да говори неистини”. Това смята адвокатът и блогър Николай Хаджигенов. По думите му следствието не работи с нещата, които твърди главният прокурор. „Накрая той провери сам себе си и установи, че всичко му е наред”, категоричен е Хаджигенов относно намерените документи по делото КТБ от следовател Бойко Атанасов в кофа за боклук. По думите му премиерът е избрал Цацаров.

Михнева отрече Борисов да е избирал Цацаров.

Станков заяви, че прокуратурата може да прецени какво ще се ползва и какво няма да ползва.

Хаджигенов контрира, че прокуратурата унищожава доказателства по дело, което е медийно, и то събота и неделя. Според него това означава, че нещо не е наред.

По повод твърдението на Бойко Атанасов за шпицкоманда в Следствието, Станков заяви, че законът позволява да се ползват такива похвати. „Бил съм в кабинета на Филчев и беше извадил делото „Сапио” и се чудеше дали да го възобнови. Да, може да се започне изнудване с подобен похват”, каза още той.

„Това е практика, която не е от днес и това е факт”, заяви Хаджигенов.

Според Михнева Цветан Василев е обвиняем, както и Ченалова. „Защо Цветан Василев не отиде в Швейцария, в която има две дела, и да разговаря през медиите с главния им прокурор”, запита журналистката. „Той има обвинения – и той и жена му в Швейцария, къщата им там е запорирана”, твърди още Михнева.

Последвайте канала на

Калина Христова
4200 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.03.08 | 18:12

5
Тая Михнева отдавна е психясала . Време е да потърси квалифицирана медицинска помощ и да не се излага повече.

2016.02.28 | 08:25

2
и все едно и също навсякъде повтаря, и не разбирам като всички са така оплетени, заплетени, обвързани какво очакваме да се случи, сами да се арестуват, сами да се осъдят, сами да се спрат да крадът , само обикалят телевизиите и дрън-дрън, резултат никакъв, нула и половина

2016.03.08 | 18:12

4
Михнева какви са тия конспирации ?? Много криминални филми гледаш.
Смело и напред

2016.03.08 | 18:12

3
Браво на Михнева, Евала, само така, смело и наред!

2016.02.27 | 16:21

1
spigame 2015 , наздраве

Добави коментар

Водещи новини