19-годишен застава пред Темида за грабежи на телефони

  • 25 февруари 2016 15:50

  • 1094
  • 1
19-годишен застава пред Темида за грабежи на телефони
©

Районната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт в съда срещу 19-годишния пловдивчанин Ангел Стефанов за това за кражби на мобилни телефони чрез употреба на сила.

На 22 ноември 2015 г. към 21 часа Стефанов ограбил В.А. на автобусна спирка на бул. "Шести септември" в Пловдив. Той се приближил към жената и попитал какъв автобус чака, на което не получил отговор. Малко след това пристигнал автобусът и докато В.А. се качвала, Стефанов издърпал от ръката й мобилния телефон и избягал. Няколко дни след това оставил апарата в заложна къща и негов познат го закупил оттам за 88 лева.

На 10 декември 2015 г. пък И.П. била със своя приятелка пред автомивка на бул. "Шести септември". Двете разговаряли, когато Стефанов се приближил към тях и поискал една цигара. И.П. му дала и докато пушел, той видял, че държи в ръката си мобилен телефон. Издърпал апарата и казал, че си остава за него. И.П. му отговорила, че мобилното устройство не е нейно, но Стефанов я заплашил, че има нож и ако кажела на някого, щял да се върне и да й отреже ръката. После оставил в заложна къща телефона срещу 10 лева. След подаден сигнал в полицията Ангел Стефанов е бил задържан.

Двата мобилни телефона са иззети и върнати на собствениците им, като общата им стойност е 208 лева. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият се е признал за виновен. Той е в затвора в Пловдив с взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Последвайте канала на

Калина Христова
1094 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.26 | 11:53

1
А на заложните къщи какво им направихте.Нали разбирате че ако няма кой да купи краденото ,няма да се краде.

Добави коментар

Водещи новини