ВКС се произнася до два месеца за източването на "Кремиковци" и ЦСКА

  • 22 февруари 2016 14:04

  • 1084
  • 4
ВКС се произнася до два месеца за източването на "Кремиковци" и ЦСКА
© Булфото

На финала е делото срещу Александър Томов. Върховният касационен съд ще се произнесе до два месеца източили ли са Томов и останалите трима подсъдими общо 36 милиона лева от комбината "Кремиковци" и футболен клуб ЦСКА.

Томов и останалите са на съд за престъпление от преди 9 години около фалита на "Кремиковци" и първата голяма финансова криза на ЦСКА. Един съдебен състав осъди Томов на 9 години затвор, други два го оправдаха. Днес прокуратурата поиска делото да бъде върнато на Софийския апелативен съд, а подсъдими и техните адвокати настояха четиримата окончателно да бъдат оправдани.

И днес бившият благодетел на ЦСКА беше категоричен, делото срещу него е било поръчка. Имам абсолютни доказателства за политическа палка, диригентска, за този процес. Това са недопустими в една нормална европейска държава практики и съжалявам, че ще кажа имена, но в това е замесено лицето Георги Първанов, тогава президент на страната, и хора в кабинета на Станишев, т.е. лица, които са имали определен интерес. Какъв точно интерес, как, кога, нека да завърши процесът, заяви Томов, цитиран от БНР.

Томов охотно коментира и настоящото финансово състояние на ЦСКА. Той заяви, че клубът е бил фалиран умишлено, от което мнозина са спечелили.

Простичко ще кажа. Играчи, които са стрували над 10 милиона, са направили свободни агенти. Всички след това, които са разпоредили, тези играчи са спечелили, тези, които са взели комисионните, които са взели директно неща. Разбира се, рано ми е да говоря на тази тема, но във всички случаи има и политическа задна основа на ЦСКА. Главното, което е трябвало да се направи, Томов да не е в ЦСКА, особено ако стане шампион. Има лица, свързани с политика, но няма да кажа днеска имена. Те са действали и действащи включително, допълни Александър Томов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1084 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ха ха ха

2016.05.16 | 16:24

4
И този ще е невинен,както госин Цвааак! По лицето му е изписана самата невинност. Поверувайте му, господа непод купни и некорумпирани съдии и съдийки от низините и върховете на Кьоравата ни Темида!!
Кво става тука

2016.02.22 | 14:31

3
Абре този МК"Кремиковци" не го ли продадоха за един пробит фалшив долар на оня Захариев.. После май МИтал се подвизаваше там..Та Сашката Томовия Кого е ограбил МИтал или
цд

2016.02.22 | 14:23

2
Предварително знаем решението....

2016.02.22 | 14:20

1
Да, изчакаха достатъчно, за да се замаже всичко и сега - престъпления няма, поне виновни де...

Добави коментар

Водещи новини