Захариева: Не се състезаваме с румънците

  • 19 февруари 2016 08:21

  • 1169
  • 7
Захариева: Не се състезаваме с румънците
©

Всичко стана ясно след оповестяването на доклада на Европейската комисия. Имаше различно тълкуване на изводите в него, но това е нормално за политиката у нас. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на правосъдието Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Всяка критика трябва да се приема като градивна. Целта на препоръките е да се види посоката, в която те трябва да се случат промените, добави тя.

По думите й, борбата с корупцията и организираната престъпност е постоянен процес. Няма държава, която може да се похвали, че в нея няма абсолютно никаква корупция, но процесът трябва да е постоянен. Стига да има желание и воля, всички препоръки от доклада могат да се изпълнят. В момента работим активно по законодателните процеси. Тече и работата по останалите изменения по Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс. Всичко, което зависи от правителството, ще бъде направено, за да бъде докладът следващата година по-положителен. Не трябва да спираме да се борим, подчерта Захариева.

Попитана кога ще настигнем румънците в правосъдната реформа, Захариева заяви, това не е състезание и че по-скоро въпросът е, ще повярват ли хората у нас в справедливата съдебна система и ще спрат ли да витаят съмненията в обществото. Хората трябва да повярват в институциите и в съдебната система, и че когато има корупция, има наказани виновни лица. Трябва и разследващите органи да се вземат в ръце и да започнат да работят в тази посока, посочи правосъдният министър.

По думите й, мониторингът над Румъния няма да бъде прекратен тази година. Но когато се прекрати, ние трябва още по-усилено да работим в борбата с корупцията и организираната престъпност, заяви Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1169 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2016.03.08 | 08:05

7
Вечните празни приказки. Критиката била "градивна", давали се "посоки", дрън-дрън. Това не било състезание, а румънците няма да ги гоним, защото пеша да гониш бързия влак си е загуба на време...
хаха

2016.03.08 | 08:05

6
Единчовек като губи, винаги казва аааааа аз не се състезавах бе!!! Губещия винаги е губещ!!!
Юрист

2016.03.08 | 08:05

5
Какво състезание Захариева. Ние с румънците сме в различни дисциплини - нашата е как да не се случват нещата, а при тях е да се случват. Законите ще се променят, а тези корумпираните които ги прилагат - ще смените ли. Нито имате воля, нито капацитет за промяна. Смешници
grajdanin

2016.03.08 | 08:05

4
И как ще се състезавате бе травестит ?! Та нали вие сте администрацията назначена от организираната престъпност. То все едно да се състезавате срещу самите вас...
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2016.03.08 | 08:05

3
Нова опорна точка.
Гост

2016.03.08 | 08:05

2
Как да повярваме в съдебната систена ??? Тя ни показва всеки ден какви бунаци сме и как нищо от нас не зависи!!!
az

2016.02.20 | 22:44

1
А трябва, курво! Трябва да се състезаваме и да се съревноваваме. Това ни завеща Левски!

Добави коментар

Водещи новини