16 месеца условно за шофьорка, причинила смърт на пътя

  • 16 февруари 2016 18:26

  • 1208
  • 1
16 месеца условно за шофьорка, причинила смърт на пътя
©

Присъда от 1 година и 4 месеца условно, с три години изпитателен срок, наложи състав на Окръжен съд – Габрово, на жена от Севлиево, причинила смърт при пътнотранспортно произшествие.

Присъдата по наказателното дело бе обявена на 15 февруари. Подсъдимата бе призната за виновна в това, че около 9.50 часа на 2 септември миналата година, при управление на лек автомобил „Дачия”, нарушила правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинила смъртта на 64-годишна жена от същия град, пресичаща на ул. „Йото Иванов” в Севлиево.

Съгласно приложената по делото авто-техническа експертиза, преди удара автомобилът се е движил със скорост от 27 км/ч, като непосредствена причина за настъпилото пътно – транспортно произшествие е несвоевременното възприемане от страна на подсъдимата на пешеходката като опасност.

За извършеното престъпление М.М. бе осъдена на 1 година и 4 месеца лишаване от свобода, като на основание чл.66 ал.1 от НК изтърпяването на същото бе отложено с изпитателен срок от 3 години. Подсъдимата бе лишена от правото да управлява МПС за срок от 1 година и 4 месеца, считано от влизане на присъдата в законна сила. Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1208 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.16 | 18:42

1
абе що не отсъдите и някой машинист на влак , щото на някой си му омръзнал ; хубавия живот; и скочил под колелетата

Добави коментар

Водещи новини