Сумиста съди за лъжесвидетелстване ключови свидетели

  • 14 февруари 2016 17:30

  • 3546
  • 3
Сумиста съди за лъжесвидетелстване ключови свидетели
© Булфото

В края на миналата седмица във Варненския апелативен съд се е провело поредно заседание по делото срещу групата на „Килърите”, ръководена от Петър Стоянов – Сумиста, съобщиха от пресцентъра на ВАС. На него един от призованите служебно от съда свидетели е бил и бившият антимафиот в ГДБОП Валентин Цоновски.

Защитниците обаче скочили срещу неговото призоваване с мотив, че пред първата съдебна инстанция в Шуменския окръжен съд, Цоновски е присъствал в залата, където журналистите са наблюдавали online процеса и е слушал разпита на редица свидетели пред съда. Според тях, Цоновски е разпитвал множество свидетели в т.нар. „оперативни беседи”.

ВАС обаче допуска разпит на Цоновски в качеството му на свидетел. На същото заседание Петър Стоянов е представил искова молба, заведена от него пред Софийски градски съд срещу прокурор Ася Петрова. С основанието, че той е ищец, а прокурор Петрова е ответник по гражданско дело, той е поискал отвода й.

Подсъдимият Петър Стоянов-Сумиста вече има искова молба против свидетеля Боян Джамалов, когото съди за 50 000 лева за лъжесвидетелство и набеждаване. Стоянов е завел и други граждански искове срещу свидетели, които са давали показания срещу него в хода на досъдебното производство за убийството на бизнесмена Борислав Георгиев, както и това на Юри Галев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3546 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пълна проверка е нужна

2016.05.04 | 14:34

3
Да се провери внимателно Стоянов е Важен човек Шампион по бойни спортове възпитаващи във Висок морал..Има съмнения за нагло набеждаване..Има отлична техника за разпознаване на лъже свидетелски показания само по говора на свидетеля

2016.02.23 | 16:22

2
От меNе по хиляди хиляди години интерполирани за тия дека са Набедили ВОжда..
imo gb

2016.02.17 | 12:50

1
he bulgarskite filmi krai nyamat shampion bil po boini izkustva na kura mi shampiona mirizliv mulgarin chesan i slanina

Добави коментар

Водещи новини