Бойко Борецов в съда: Не знаех, че братовчед ми има пистолет (обновена+снимки)

  • 10 февруари 2016 16:58

  • 5115
  • 6
Бойко Борецов в съда: Не знаех, че братовчед ми има пистолет (обновена+снимки)
© Булфото

"Обвиненията срещу мен не са верни, не знаех, че Христо има пистолет. Много съжалявам, бях подведен, не исках да го направя". Това каза в съда 20-годишният Бойко Борецов, обвинен в опит за въоръжен грабеж в особено големи размери.

При инцидента единият нападател беше застрелян.

Прокуратурата поиска от съда да му бъде наложен постоянен арест, тъй като има събрани достатъчно убедителни доказателства, които сочели, че Борецов е участвал в престъплението. Защитникът адвокат Петър Димитров обаче поиска по-лека мярка като домашен арест, която ще има същият ефект.

Според показанията на охранителя Деян Русев, той е обезвредил два пистолета и ги е оставил до сградата на пощата, но единият не е бил открит.

 Въпреки разкаянието на Борецов, магистратите го оставиха в ареста, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура-Бургас.

За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, като съдът може да постанови и конфискация на цялото или част от имуществото на обвиняемия.

Прокурорът поиска от Окръжния съд спрямо Борецов да бъде наложена мярка „задържане под стража“. Той мотивира искането си с факта, че може да бъде направено обосновано предположение, че Борецов е автор на престъплението. Предположението е подкрепено от събраните до момента доказателства, извършените огледи на местопроизшествието, както и разпитите на свидетели. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Борецов може да извърши ново престъпление или да се укрие, ката тази възможност се обуславя от предвиденото в закона изключително тежко наказание за извършеното.Съдът се съобрази с мотивите на прокуратурата и определи Борецов да бъде задържан под стража.

Определението на Окръжен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5115 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
1234

2016.02.18 | 08:42

6
Е как ще знае че братовчед му е имал пистолет като е нямал :) Просто е бил подхвърлен след като е бил застрелян в гръб зада се оправдаят с въоражен грабеж а не с кражба !!!

2016.02.14 | 22:25

5
Защо се крие този мишок?Нали е гангстер да застане смело пред камерата.
Майна

2016.02.13 | 09:34

4
Бойко ли е майна,на снимка да го видиш му забий шамар,винаги има за к'во!!!

2016.02.11 | 00:21

3
Тоя да не си е мислел, че отива на маскен бал?
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2016.02.10 | 21:39

2
Помислих, че е Тиквата и се зарадвах.
Ко

2016.02.10 | 21:39

1
Тоз младеж убаф как ще го сапунисват в затвора!

Добави коментар

Водещи новини