Осъдиха на 3 г. затвор поп с марихуана

  • 17 ноември 2011 06:53

  • 1828
  • 0
Осъдиха на 3 г. затвор поп с марихуана
©

Отец Кирил Папудов от петричкото с. Кладенци ще лежи 3 г. в затвора за държане на марихуана. Той бе хванат за 5-и път с канабис през миналата година още докато течеше условната му присъда за същото деяние.

През май районният съд в Петрич го осъди, а преди дни окръжният излезе с окончателно решение, което не подлежи на протестиране. Отецът ще трябва да плати 2000 лв. глоба и 400 лв. разноски по делото.

На 10 ноември м.г. при полицейска акция в къщата и двора на попа са намерени 6 пакета с общо 3 кг канабис. Те били скрити в стар хладилник, в тенджери и върху греди в мазето. Цялото количество струва 12 310 лв. Жената, с която 67-годишният поп живее - Елена Ковчева, на 74 г., бе оправдана от съда като негов съучастник.

От 3-те години затвор ще се приспадне времето, през което отец Папудов е бил задържан и е бил под домашен арест. Той има предишни 4 условни присъдиза притежаване на канабис и една за оръжие и боеприпаси.

Според адвокат Милуш Бараков Папудов не знаел, че в дома му има наркотици. Имало показания, че баба Елена, деца и внуци на попа са скубали канабис. Защитникът твърди, че марихуаната останала още от жената на попа Мария, която починала през 2006 г. Според експертизите марихуаната е реколта 2010 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
1828 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини