Бивш правосъден министър: Наши доносници пишат евродокладите

  • 27 януари 2016 18:05

  • 2686
  • 5
Бивш правосъден министър: Наши доносници пишат евродокладите
©

Министърът е пъпът на изпълнителната, законодателната и съдебната власт. Той е най-отговорен. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият министър на правосъдието Антон Станков, визирайки бившия правосъден министър Христо Иванов, по повод оповестения днес доклад на Европейската комисия.

Тези ежегодни доклади винаги служат за решаване на вътрешнополитически проблеми и за саморазправи. Не Европа пише докладите, пишат ги наши доносници. Едни хора ходят и клепят други хора. Имаше ги и по мое време. Но тогава бяхме в предприсъединителен период, а сега сме член на Европейския съюз. Тези хора са и съдии, и политици. Колко мощ има Европа за решаване на проблеми? Европа си живее в едни банални бюрократщини. Проблемите трябва да си ги решим ние и да приключим с доносниците, заяви Станков.

Той посочи, че не вижда ценностите си защитени като бивш министър на правосъдието и бивш съдия в конфликта, който се разразява в момента с исканата оставка на ВСС. По думите му, едната страна в конфликта са “грантовете, онези съдии, които са финансирани, Съюзът на съдиите”, а от другата страна са “самофинансиращите се магистрати”.

Бившият правосъден министър коментира и скандала "Яневагейт", както и есемес скандала във ВСС. При случая с г-жа Янева имаме незаконни подслушвания, факти които не почиват на някаква законова база. От тези факти се правят някакви изводи. А есемесът до г-н Лозан Панов законен ли е? Заседанията на ВСС са публични – не виждам някаква инструкция, въздействие върху г-н Лозан Панов, подчерта Станков.

Той заяви, че не го смущава фактът, че член на ВСС пише съобщения на премиера с информация какво се случва на заседанията в реално време. Смущава ме, че правим драма от едни незаконни подслушвания на г-жа Янева. Смущава ме провокацията с декларацията на ГЕРБ и Реформаторския блок с искане за оставка на ВСС. За мен вчерашното искане на оставки изпревари събитията и бетонира ВСС, каза Антон Станков. Той посочи, че според него днешната позиция на ВСС, с която членовете на Съвета отказват да подадат оставки, е правилна.

По думите на бившия правосъден министър, ако няма съгласие между изпълнителната и съдебната власт, съдебната реформа няма да се случи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2686 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.02.28 | 09:42

5
Че то няма нужда от доносници. Всичко е явно и се вижда. Живота и мизерията на народа.
QLOVA KURVA BOIKO OGRABI KTB S MESTAN I CACATA

2016.01.30 | 12:56

4
KUR ZA BOIKOYGLY I KOPELETO MU OT DOGAN TRAVESTITKATA
QLOVA KURVA BOIKO OGRABI KTB S MESTAN I CACATA

2016.01.30 | 12:56

3
KUR ZA BOIKOYGLY I KOPELETO MU OT DOGAN TRAVESTITKATA
Х

2016.01.30 | 12:56

2
Червен наглец!
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2016.01.30 | 12:56

1
Тоя гей си е свалил гащите, намазал се е с вазелин и е разтворил бузите.

Добави коментар

Водещи новини