15 съдии си направиха отвод по делото срещу Евстатиев

  • 25 януари 2016 13:41

  • 1330
  • 1
15 съдии си направиха отвод по делото срещу Евстатиев
©

Общо 15 съдии от Окръжния съд в Пазарджик са си направили отвод по наказателното дело за обжалване на мярката "задържане под стража", наложена на Иван Евстатиев.

Това съобщиха от пресцентъра на съда. Посочват се, че решението им е мотивирано, с оглед да бъдат изключени всякакви съмнения за наличие на предубеденост. Иван Евстатиев е работил като прокурор в Районната прокуратура в Пазарджик и после като адвокат - в Адвокатската колегия в Пазарджик, бил е и кмет на община Пазарджик.

Във връзка с работата му през годините магистратите са имали контакти с него, допълват още от пресцентъра на съда. Останалите двама съдии, които не са си направили отвод, не могат да сформират въззивен състав, който да разгледа обжалването на мярката. С разпореждане на председателя на Окръжния съд Елеонора Серафимова делото е прекратено и изпратено на ВКС за определяне на друг, еднакъв по степен съд, който да го разгледа.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1330 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бай Кольо

2016.01.26 | 18:21

1
Гарван гарвану око не вади,а може да им е напълнил гушите.Такива съдии трябва да се уволняват без право да упражняват юридическа професия и да се изпращат на борсата.

Добави коментар

Водещи новини