Прокуратурата поиска две години и половина ефективна присъда за Владимира Янева (снимки)

  • 14 януари 2016 12:37

  • 2242
  • 1
Прокуратурата поиска две години и половина ефективна присъда за Владимира Янева (снимки)
© Булфото

Прокуратурата поиска по близо две години и половина ефективна присъда за бившата председателка на Софийския градски съд Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в и бившия директор на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Тодор Костадинов.

Пред журналисти единият от прокурорите по процеса - Даниела Димитрова, уточни, че обвинението настоява за ефективни присъди, които да са под средното наказание, предвидено в закона. В съдебната зала обаче, попитана от съдията, Димитрова не уточни дали обвинението настоява за ефективно или условно осъждане. Според Прокуратурата Тодор Костадинов и Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в са извършили редица престъпления. Става дума за четири искания за прилагане на СРС и две справки.

Обвинението твърди, че Тодор Костадинов, докато оглавявал дирекцията, получил анонимен сигнал. В него се твърдяло, че служители на МВР източват данни от автоматизираната информационна система на ведомството срещу хонорари от 2000 и 5000 лева. Според обвинението с този мотив Костадинов изкуствено създал разработка, която била проформа, за да получи друга информация. От своя страна, бившата председателка на СГС Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в, приемала исканията за СРС преди те да са минали през регистратурата за класифицирана информация.

Практиката била такава, че те първо й се докладвали, а едва след това са ги завеждали в деловодната система. И днес Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в не дойде в съдебната зала, за да се възползва от правото си на последна дума, защото законът й позволява това. Тодор Костадинов също не даде обяснения пред съда. Адвокатите и на двамата настояват за оправдателни присъди.

Последвайте канала на

БТА
2242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
gost

2016.01.15 | 21:12

1
Kogo zablujdavate kopeldaci gadni.

Добави коментар

Водещи новини