Шофьорка, преминала с джип на червено и убила жена, отива на съд

  • 07 януари 2016 14:22

  • 1714
  • 0
Шофьорка, преминала с джип на червено и убила жена, отива на съд
©

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Елена Стаменова за това, че докато управлявала джипа си, преминала през кръстовище на червен сигнал и се блъснала в друг автомобил. Шофьорът – жена на 37 г. e починала по-късно в болница вследствие на инцидента, съобщиха от пресцентъра на СГП.

На 03.09.2014 г., около 12.30 часа, обвиняемата се движела с джипа си по бул. ”Панчо Владигеров” в София в посока от бул. ”Сливница” към бул. ”Ломско шосе”. Скоро тя наближила вход-изхода на голям търговски обект. Това място било регулирано от светофар. В този момент за Стаменова e светел червен сигнал. Тя не e съобразила този факт, като вместо да спре, продължила да шофира със скорост от 85 км./ч.

Точно тогава автомобил, управляван от жена, излязъл от изхода на магазина и на зелен за нея сигнал направила ляв завой, за да се включи в движението по бул. ”Панчо Владигеров”. В колата жената возила и двете си дъщери, едната от които била малолетна.

Последвал сблъсък между джипа, каран от обвиняемата, и другият автомобил. Вследствие на сблъсъка жената, управлявала леката кола, получила тежки наранявания и няколко седмици по-късно починала.

Предстои насрочване на делото от Софийски градски съд (СГС).

Последвайте канала на

1714 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини