Разпитаха четирима по делото за убийството на Стоян Балтов

  • 14 ноември 2011 12:01

  • 1718
  • 0
Разпитаха четирима по делото за убийството на Стоян Балтов
© Булфото

Четирима свидетели, двама, от които полицаи от Седмо районно управление, бяха разпитани по делото за убийството на Стоян Балтов, в Софийски градски съд. Обвиняемите Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов присъстваха лично. По график трябваше да бъде разпитан още един свидетел, но той не се яви, за което му бе наложена глоба от 300 лева и на следващото заседание ще бъде доведен принудително.

Свидетелят Станчо Стоянов (полицай) разказа, че около 3 часа през нощта е чул по радиостанцията, че колеги са извикани пред дискотека „Амнезия” заради побой и с колегата му са решили да отидат да окажат съдействие. Станчо Стоянов разказа, че е разпитвал свидетели на побоя. Свидетелят Илиян Рангелов, също полицай, обясни, че отивайки на мястото е заварил починалия Стоян Балтов да лежи по гръб на земята и е потърсил пулс на жертвата.

Третият призован Светлозар Михайлов свидетелства пред съда, че е станал свидетел на конфликт между голяма компания и две момчета и че са се карали. По-голямата група е имала агресивно поведение срещу двете момчета. Свидетелят обясни и самия побой над Стоян Балтов. Той каза, че е имал пряк контакт с жертвата, тъй като е отишъл да провери дали не си е глътнал езика. Светлозар Михайлов каза, че не може да си спомни със сигурност как са изглеждали нападателите и с какви дрехи са били облечени.

Николай Попов свидетелства, че вървейки към дискотека "Амнезия" не е видял самия побой, но е видял лежащия Стоян Балтов на земята. Той обясни, че е забелязал и момчета, които са гонели приятеля на жертвата, за да му нанесат побой и на него.
На края на заседанието прокуратурата помоли да бъдат призовани още свидетели.

Преди началото на заседанието пред съда, а след това и в залата имаше плакат, гласящ „Убийците на Стоян Балтов осъдени”. Съдът насрочи дата за следващото заседание 16 декември.

Последвайте канала на

1718 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини