Продължават разпитите на свидетели на убийството на младеж в Смолян

  • 27 декември 2015 18:25

  • 2000
  • 0
Продължават разпитите на свидетели на убийството на младеж в Смолян
© Novini.bg

Продължават разпитите на свидетели и очевидци на убийството на 24-годишен младеж в Смолян, съобщиха от Окръжната прокуратура. Имаме обосновано предположение за конкретен извършител, събираме доказателства и вероятно до края на деня ще се стигне до привличане на обвиняем, заяви Недко Симов, заместник-окръжен прокурор.

Заподозреният за убийството Антон П. /18 г./ е задържан в полицейския арест за 24 часа. Прокурор Симов заяви, че възнамерява да наложи 72-часово задържане за предполагаемия извършителя с оглед искане на постоянна мярка "задържане под стража".

От държавното обвинение уточниха, че аутопсията сочи като причина за смъртта прободна рана, която е засегнала жизнено важни органи. Пробождането е дълбоко, острието е проникнало през цялата коремна кухина. Намерен е ножът, с който е извършено убийството и е приложен по делото като веществено доказателство. Никола М. издъхна около 5 часа тази сутрин при пиянско спречкване в центъра на Смолян в района на кино "Дружба".

Разпитите на свидетели са потвърдили версията за спречкване между Никола и Антон, при което се е намесил и трети младеж. "Имало е съприкосновение, размяна на обидни думи, в резултат на което се стигнало до физически конфликт между пострадалия и извършителя на деянието", допълни прокурорът. Според него на този етап от разследването е ясно, че цялата компания е консумирала алкохол, а кръвни тестове ще изяснят дали се касае и за наркотици.

Последвайте канала на

БТА
2000 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини