Адвокатът на Емилия Ковачева: Новородените са били с увреждания, получени от самото раждане

  • 22 декември 2015 08:40

  • 4434
  • 0
Адвокатът на Емилия Ковачева: Новородените са били с увреждания, получени от самото раждане
©

Случаят на акушерката Емилия Ковачева е изключително тежък. Има един неуточнен период от време, при който се губят 12 часа от нанасянето на последния удар до констатиране на травмите. Това каза адвокатът на Емилия Ковачева Владислав Янев вефира на БТВ.

Той се оплака, че до сега на него и на подсъдимата не са били предоставени оригиналните зписи с насилието над бебето. "Освен това не стана ясно кой ги направи и разпространи. Имал съм възможност да наблюдавам записи от интернет, но не знам каква е достоверността им и дали прокуратурата разполага със същите записи или са манипулирани. Отказът е изцяло незаконен. Мотивът бе, че доказателствата са запечатани от вещите лица".

Адвокат Янев отново обяви, че подзащитната му е в много тежко психично състояние. "Във въопросната нощ тя е била съсипана от безсъние и изтощение. Не мога да коментирам подробности, без да съм запознат с фактите. Този въпрос е от изключителна обществена значимост. Аз самият съм родител и добре, че Господ спаси това дете. За първи път в България се предлага линч и садистична саморазправа. Това оказва въздействие върху разследването".

"От нощта на 18 април тя си спомня, че това бебе е било със симптоми, че има проблем с неговото здраве. Именно по тази причина тя е поискала дежурният лекар да прегледадетето. При този преглед не са констатирани наранявания и оттоци. Това противоречи на твърдението, че тя е причинила тежки наранявания на детето. Оттук следва въпросът защо това състояние не е констатирани от следващата смяна", посочи защитникът на Ковачева.

По думите му Ковачева дълбоко съжалява от цялото положение, в което е поставена. В момента тя е под домашен арест. "Нейният живот е объркан изцяло. И за мен и за нея тея е била поставена в ситуация на невъзможност, която е създадена неправомерно. Нарушени са основни разпоредби на Кодекса на труда. Твърди се, че тя сама е искала да работи допълнително, но този договор не е подписан от нея".

На въпрос дали Ковачева си спомня да е удряла още 4 бебета, адвокатът каза: "Това не е коментирано от нея. Сега тепърва ще дискутираме тези случаи. Тези деца са били с увреждания, получени от самото раждане", смята Янев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4434 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини