В Плевен осъдиха мъж за незаконна търговия с черни и цветни метали

  • 18 декември 2015 15:45

  • 1294
  • 0
В Плевен осъдиха мъж за незаконна търговия с черни и цветни метали
© Булфото/Архив

Районният съд в Плевен осъди 39-годишния Любомир И. на една година лишаване от свобода за изкупуване на черни и цветни метали без лиценз, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Изпълнението на наказанието е отложено за срок от 3 години. На осъдения е наложена глоба от 2 000 лева. Той търгувал с отпадъците през периода 7-30 октомври 2013 г. в Плевен, при условия на продължавано престъпление, като управител на заложна къща. Стойността на изкупеното количество била 1 471.98 лв., допълва БТА.

През юли 2012 г. Любомир И. придобил дялове на юридическо лице, което извършвало дейност на заложна къща - предоставяло парични заеми срещу залог върху движими вещи. Подсъдимият решил да промени предмета на дейност и да започне да изкупува метали, но фирмата не притежавала лиценз поради това той решил да "заобиколи" закона, като прикрие фактическите сделки по изкупуването с договори за парични заеми, обезпечени със залог върху движими вещи. Подсъдимият извършвал тази незаконна дейност в продължение на около един месец, когато бил засечен от служители на РИОСВ. Те от своя страна подали сигнал в Районна прокуратура - Плевен и след проверка било образувано досъдебно производство. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд в Плевен.

Последвайте канала на

1294 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини