Чеци към върховните съдии : Кажете „Не” на страха

  • 16 декември 2015 10:17

  • 1857
  • 0
Чеци към върховните съдии : Кажете „Не” на страха
© Булфото

Николай Русинов-Чеци, мъжът осъден за убийството на Яна в Борисовата градина, се обърна в сряда към върховните съдии с думите: „Кажете „Не” на страха”, цитирайки част от речта на председателя на Върховния касационен съд Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет от миналата седмица, предаде Нова телевизия.

Върховният касационен съд разглежда протеста на прокуратурата срещу намаляването на наказанието на Чеци. На първа инстанция той получи доживотен затвор, но апелативните съдии намалиха присъдата до 19 години зад решетките. Те дори мотивираха решението си с факта, че Чеци не е извършил деянието с особена жестокост.

Прокуратурата цитира днес показания на свидетели по делото за това, че Чеци ставал циничен и заядлив след употреба на алкохол. От държавното обвинение напомниха, че след смъртта на Яна Чеци изключи телефона си, напусна страната, изтри информация от компютъра си и дори започна подготовка за бягство в Южна Африка.

Според прокуратурата, апелативните съдии не са изследвали и анализирали експертизите по делото, не са анализирали показанията на експертите, които очертават психологичния профил на Чеци, не са взети предвид показания на свидетели.

Чеци и върховните съдии пък влязоха в спор, защото Русинов искаше да разкаже за всичките си мерки за неотклонение, по които той смята, че са му нарушени правата. Майката на Чеци продължава да вярва, че той е невинен и се надява да бъде оправдан от върховните съдии.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1857 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини