Шофьорка осъди община Русе заради дупка

  • 15 декември 2015 15:28

  • 1502
  • 2
Шофьорка осъди община Русе заради дупка
© Булфото

Русенският районен съд се произнесе в полза на жена, завела дело срещу Община Русе. Причината тя да потърси правата си в съда била, че през май тази година минала през дупка 80 см широка и 10 см дълбока по пътя от лесопарка Липник за Червена вода и повредила колата си. Тя спукала гума и повредила джанта, за което извиканите на място служители на КАТ съставили протокол, предаде topnovini.bg.

Щом отишла в сервиза се оказало, че гумата е напълно неизползваема, защото се е разкъсала, а джантата е спукана е не подлежи на ремонт. Тогава жената се поинтересулава, кой е собственик на пътя и така решила да си потърси парите за ремонта от местната власт. Сред ппричините за това били и фактите, че дупката била необозначена, а жената се е движила само с около 50 км/ч.

В съдебната зала представителят на местната власт оспорил иска, но съдът го уважил и отсъдил Община Русе да изплати на собственичката на МПС-то малко под 560 лв., колкото ще струва ремонта, 100 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди от стреса и неудобствата покрай катастрофата, както и разноски, които тя направила по делото.

Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Русенския окръжен съд.

Десислава Станева
1502 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
d

2015.12.17 | 09:01

2
Аз колко гуми съм спукал от дупките в “Прекрасната“ държава наречена България... НЕ 100 лв за стрес а 100 000лв трябва да даде държавата на потърпевшия в случая, защото дупките могат да пречинят СМЪРТ, защото дупките са навсякъде по пътя !!!
FM

2015.12.17 | 09:01

1
Сега Общините трябва съдят всички шофьори, които карат по дупките на пътя! -Няма заради вас, постоянно и ежегодно да асфалтират улиците. Нищо че си разбивате автомобилите, вие трябва да си купите "Винетка". Правителството няма постоянно да се занимава с Вас. И стига сте хленчили че ЕС не дава пари за дупки.

Добави коментар

Водещи новини