Лозан Панов и делегация на посещение във Върховния съд на Австрия

  • 14 декември 2015 09:07

  • 1413
  • 2
Лозан Панов и делегация на посещение във Върховния съд на Австрия
© Булфото

В периода 14-18 декември 2015 г. делегация на Върховния касационен съд, водена от председателя на съда Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет, ще бъде на посещение във Виена по покана на Върховния съд на Австрия, съобщиха от пресцентъра на ВКС.

Визитата е в рамките на пилотен проект за обмен между двете съдилища, реализиран по програмата на Европейската мрежа за съдебно обучение за обмен между съдебните власти на страните – членки на ЕС.

Предвижда се по време на срещите в Съдебната палата на Виена българските съдии да се запознаят със състава и структурата на Върховния съд на Австрия, с функциите му като съд от последна инстанция по граждански и наказателни дела, с формирането на бюджета на съда. Председателите на върховните съдилища и съдиите от двете институции ще обсъдят параметрите на споразумение за партньорство с цел стимулиране на полезно и практично развитие на контактите между тях.

Членовете на българската делегация ще проведат разговори и в Министерството на правосъдието на Австрия, като темите са свързани с функциите на институцията и ангажиментите й за първоначално и продължаващо обучение на съдиите.

Представителите на Върховния касационен съд на Република България ще посетят Окръжния съд на Медлинг и Наказателния съд на Виена, за да се запознаят с работата им.

В програмата на посещението е предвидена и среща между българските съдии и президента на Международната академия за противодействие на корупцията, която се намира в гр. Лаксенбург.

Последвайте канала на

1413 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
злата

2016.01.15 | 14:18

2
Само като ги видя, и ми се гади. Това са алчни и нагли чавекоподобни. Кой от тях е произнесъл присъда срещу мафиот, политик, корумпе или олигарх? Няма такъв, но се опитват да се изкарат ангелчета.Всички знаем, в прогнилата и корумпирана съдебна система се расте по показатели като послушание и хонорар, следователно тези от ВКС са от най-корумпираните, алчни и нагли твари в скапаната система.
а

2015.12.15 | 15:32

1
Лозане,Лезане! Какво лозе необрано ще излезеш !

Добави коментар

Водещи новини