Пенсионер би съсед заради кози

  • 10 декември 2015 16:49

  • 1468
  • 2
Пенсионер би съсед заради кози
© Булфото

Районният съд във Варна постанови три месеца лишаване от свобода, с изпитателен срок от 3 години, за пенсионер от Игнатиево, съобщават от съда.

Причината за това е, че на 3 септември миналата година в землището на град Игнатиево 67-годишният И. Ангелов удрял с дървена сопа свой съсед. Подсъдимият е имал пререкания с пострадалия във връзка с подозрения, че пуска неправомерно козите си в негов имот и така му унищожава насаждения. Това бил и поводът за саморазправата, допълва Дарик.

След нанесения побой пострадалият е бил със счупена кост на левия лакът, което довело до обездвижване в период от 3 месеца.

67-годишният И. Ангелов бе осъден да заплати на пострадалия обезщетение от 500 лв., държавната такса върху уважения граждански иск, както и сторените по делото разноски. Съдът възложи още на районния полицейски инспектор по местоживеенето на подсъдимия да полага възпитателни грижи спрямо Ангелов през изпитателния срок на осъждането му.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1468 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.12.14 | 09:17

2
Ами прав е,имах същия проблем на вилата,след като направихме едно чеверме с приятели,козите спряха да ми влизат в двора.
Веселин Василев

2015.12.11 | 13:30

1
Абе чунчо що го биеш.Хващай ги и ще пиеш козе мляко безплатно.

Добави коментар

Водещи новини